clanak False

Gradonačelnik obišao Drive in punkt za testiranje na Velesajmu

02.11.2021.
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, sa suradnicima i predstavnicima NZJZ „Dr. Andrija Štampar“, obišao je danas novi Drive-in punkt za PCR testiranje na zapadnom dijelu Zagrebačkog velesajma.

Gradonačelnik je naglasio da je u gradu Zagrebu postignut najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom, oko 55% stanovništva, odnosno oko 66% odraslog stanovništva, a završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno također u gradu Zagrebu; 51,1% ukupnog stanovništva, odnosno 61,6% odraslog stanovništva. 

„U ovom je smislu Zagreb bolji od svih drugih županija, ali to i dalje nije dovoljno. Radimo sve što možemo da se unaprijedi i poveća udio cijepljenih u Zagrebu jer to je najbolji način da se obuzda četvrti val pandemije“, rekao je gradonačelnik. Pozvao je sve građane koji to još nisu učinili, da se cijepe i tako zaštite sebe i svoje sugrađane, kao i zdravstveni sustav u cjelini. Podsjetio je i važnost ostalih epidemioloških mjera uključujući nošenje maski, držanje razmaka, provjetravanje i pranje ruku. 

Istaknuo je kako je cijepni punkt iz Paviljona 6 preseljen u Paviljone 8a i 9, a sukladno Odluci Stožera CZGZ. „Zbog nadolazećeg lošijeg i hladnijeg vremena organizirano je preseljenje tijekom produženog vikenda kako građani ne bi čekali vani po hladnoći nego u toplom zatvorenom prostoru“ rekao je gradonačelnik Tomašević. Cijeli Paviljon 9 služi za prijem građana za cijepljenje. 
 
Na novoj lokaciji cijepi se od danas. Cijepit će se svaki dan s prvom, drugom i trećom dozom, a zbog povećanog interesa od 6. studenog na Velesajmu započinje cijepljenje subotom i nedjeljom.

Također je istaknuo da je Grad, u suradnji s zdravstvenim ustanovama ciji je osnivač, dodatno osigurao sugrađanima pet punktova za brzo antigensko testiranje (BAT testiranje) i pet punktova za PCR testiranje. 

Osim cijepnog punkta na Velesajmu  postoje i dodatni cijepni punktovi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u blizini te u prostorijama 11 ljekarni na području grada Zagreba. 

Više informacija o lokacijama za testiranje i cijepljenje:
https://www.zagreb.hr/cijepljenje/174560

Gradske vijesti - 2021.