clanak False

Otvorena izložba „Predmet: Hrvatski“

10.11.2021.
U Galeriji Klovićevi dvori sinoć je otvorena izložba „Predmet: Hrvatski“ u organizaciji Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, autorica Ane Ćavar i Lahorke Plejić Poje.

Pozdravivši prisutne zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet istaknuo je kako će se izložbom „Predmet: Hrvatski“ moći upoznati bogata udžbenička literatura za osnovnu i srednju školu te dobiti uvid u pregled udžbenika hrvatskog jezika od kraja 18. pa sve do početka 21. stoljeća. “Riječ je, s jedne strane, o povijesti jednog od najvažnijih i satnicom najzastupljenijih predmeta u školi, a putem važnih i vrijednih eksponata moći će se pratiti razvoj metodičke literature, udžbenika i priručnika za nastavnike te nastavnih pomagala kao i mijene u nazivu samog jezika“ kazao je zamjenik.

Svi koji posjete izložbu moći će sjesti u školske klupe u kakvima su sjedili učenici u učionicama prije više od sto godina, a oni koji su skloniji suvremenoj tehnologiji moći će se poigrati i svoje znanje provjeriti i nadopuniti različitim digitalnim interaktivnim sadržajima.

Izložba će trajati od 9. studenog 2021. do 16. siječnja 2022., a moći će se razgledati svakim radnim danom od 11 do 19 sati, osim ponedjeljkom i blagdanima.

Gradske vijesti - 2021.