clanak False

Uoči koncerta na Tomislavcu otvorena izložba Joséa Cure u Umjetničkom paviljonu

09.07.2018.
Izložba “José Cura – Život objektivom slavnog tenora” otvorena je u ponedjeljak, 9. srpnja  u Umjetničkom paviljonu. Izložba je dio programa kojim se obilježavanja 120. obljetnica Umjetničkoga paviljona, dok je koncert koji će se održati u utorak, 10. srpnja s početkom u 21 sat  veliko finale festivala Zagreb Classic. Otvaranju ove jedinstvene izložbe, uz Jasminku Poklečki Stošić, ravnateljicu Umjetničkog paviljona , Mirka Bocha, ravnatelja Zagrebačke filharmonije  te samog maestra Cura nazočio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo kako je nakon koncerta 2CELLOS-a, Robyja Lakatosa i Gorana Bregovića koji je na Tomislavcu nastupao prošle godine, ponosan na koncert Joséa Cure s kojim će i završiti ovogodišnji festival Zagreb Classic.

„Nema boljeg načina od ovoga koncerta da se obilježi i 162. rođendan najvećeg sina znanosti s ovih područja, Nikole Tesle“, zaključio je gradonačelnik Bandić.
Proslavljeni umjetnik Cura na Tomislavcu će nastupiti uz opernu divu Evelin Novak, u pratnji Festivalskoga orkestra pod ravnanjem maestra Diana Tchobanova. Maestro Cura svestrani je umjetnik čije raznolike aktivnosti sežu od pjevanja na opernoj sceni do režije i dirigiranja, a zagrebački susret prilika je da se predstavi  njegov fotografski rad.

Prema riječima maestra Cura fotografija je njegov hobi još od 12 godine života. „ Većini ljudi glazba je hobi, a kako sam ja profesionalni glazbenik morao sam naći nešto drugo“, rekao je Cura dodavši kako svaka od njegovih fotografija ima svoju priču. Istakno je i kako je, s obzirom na činjenicu da se fotografijom bavi amaterski pravi sretnik što ima priliku izložiti ih u prostoru kao što je Umjetnički paviljon. „ Moje fotografije neće promijeniti svijet, no ako vam se sviđa ono što radim na pozornici, onda će vam se i one svidjeti“, rekao je Cura.  

Aktualno