clanak False

U Trešnji gostuje predstava “Blizanke“ dubrovačkog Kazališta Marina Držića

10.05.2019.
Kazalište Marina Držića gostovat će u kazalištu Trešnja od 14. do 19. svibnja 2019. s predstavom Blizanke, Ericha Kästnera u režiji Lee Anastazije Fleger. U nedjelju, 19. svibnja, održat će se kreativna radionica Blizanci u Trešnji, koju djeca blizanci mogu upisati po cijeni jedne radionice.
U istom razdoblju dubrovačka će publika imati priliku pogledati Trešnjinu predstavu Snježna kraljica, H. C. Andersena, u režiji Paola Tišljarića, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.

Roman Blizanke, njemačkog autora romana za djecu, Ericha Kästnera, doživio je veliki uspjeh diljem svijeta i preveden je na mnoge svjetske jezike, a postao je još i poznatiji kada je po njemu snimljen nezaobilazni film Zamka za roditelje. Predstavu je adaptirala i dramatizirala Nikolina Rafaj, a režiju potpisuje Lea Anastazija Fleger.

„U Dubrovniku je publika izvrsno primila naše Blizanke i jako mi je drago što dolazimo u Zagreb gdje će puno djece imati priliku pogledati predstavu kroz šest izvedbi“, rekla je Lea Anastazija Fleger i dodala da je riječ o dinamičnoj predstavi, bliskoj djeci, u kojoj će na sceni sve biti brzo, dinamično i s puno izmjena efektnih scena i kostima, kao i glavnih junaka koje će publika prepoznati.

Dvije djevojčice Lota i Lujza nenadano se susreću u ljetnom izviđačkom kampu i otkrivaju da su sestre te odluče zamijeniti uloge i otkriti zašto su im se roditelji rastali. U prvom planu je dječja domišljatosti i snalažljivost, ali i ljubav i prijateljstvo dviju sestara koje uz malo hrabrosti, puno smijeha i odlučnosti ostvare svoj plan.
 
Blizanke glume Vini Jurčić (Lota Kerner) i Irena Tereza Prpić (Lujza Palfi), a u predstavi glume i Srđana Šimunović, Hrvoje Sebastijan, Glorija Šoletić, Marija Šegvić, Boris Matić i Izmira Brautović. Scenografiju je osmislila Irena Kraljić, kostime Tea Bašić Erceg, kompozitor je Milorad Stanić, Matea Bilosnić je oblikovateljica scenskog pokreta, Vesna Kolarec je oblikovala rasvjetu, a zvuk Milan Tomašić.

Predstava je u Trešnji na rasporedu za građanstvo u subotu, 18. svibnja u 17 sati i u nedjelju, 19. svibnja u 11 sati. Namijenjena je publici starijoj od šest godina.
 

Aktualno