clanak False

U sklopu Festivala zdravlja obilježen Nacionalni tjedan dojenja 2020.

03.10.2020.
U subotu, 3. listopada, kod Vidikovca u Maksimiru, na Festivalu zdravlja građani su mogli saznati što mogu učiniti za sebe i svoje zdravlje kroz mnoštvo besplatnih radionica i predavanja stručnjaka.

Od 9 ujutro pa sve do 19.00 navečer,vježbalo se na otvorenom, zdravo kuhalo i naučilo kako najbolje pripremiti svoje tijelo i um uoči specifične jeseni i zime. Festival zdravlja organiziran je u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za zdravstvo. 

Gradski ured za zdravstvo prigodno je obilježio Nacionalni tjedan dojenja i to besplatnim radionicama i stručnim savjetima za trudnice - podrška dojenju i baby handling. Radionice su vođene od strane fizioterapeuta i IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) savjetnice Doma zdravlja Zagreb - Zapad, koje su stručno savjetovale ciljanu populaciju tijekom cijeloga dana trajanja festivala.

Tijekom dana, građanima su predstavljeni i besplatni programi podrške koje Grad Zagreb osigurava za obitelji s malom djecom te su promovirane usluge i aktivnosti koje Grad Zagreb provodi s ciljem unapređenja dojenja u zajednici. 

Ciljanoj populaciji podijeljeni su informativni i edukativni materijali: Priručnik za dojenje, HUGPD: Savjetnik o izdajanju i čuvanju majčinog mlijeka,  HUGPD: Mali savjetnik za uspješno dojenje - Mitovi o dojenju, vizit karta Grada Zagreba unutra koje su predstavljene i brojne demografske mjere, letci Savjetovališta za dojenje Doma zdravlja Zagreb - Zapad i letci Savjetovališta za baby handling Doma zdravlja Zagreb - Zapad.

Tijekom Festivala zdravlja, javnosti je prikazan i video o dojenju

Više o videu "Domovi zdravlja - prijatelji dojenja", ljubazno molimo pročitajte ovdje


 

Grad Zagreb - prijatelj dojenja