clanak False

Stručna edukacija za zdravstvene djelatnike _ Prva banka humanog mlijeka u Hrvatskoj

11.11.2018.

Stručna edukacija za zdravstvene djelatnike – Prva banka humanog mlijeka u Hrvatskoj

U okviru zajedničkih aktivnosti Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, KBC-a Zagreb, Hrvatske uduge grupa za potporu dojenju HUGPD i Grada Zagreba, u cilju podrške uspostavi rada prve Banke humanog mlijeka u Hrvatskoj, održao se simpozij  “RAZVOJ I RAD BANKE HUMANOG MLIJEKA U RH – DRAGOCJENI RESURS ZA PRIJEVREMENO ROĐENU DJECU”.

Simpoziji se održavao dva dana:

8. studenog 2018. godine u Klinici za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva16, Zagreb.
Simpozij je namijenjen patronažnim sestrama, pedijatrijskim timovima, ginekološkim timovima i timovima opće/obiteljske medicine (liječnicima i medicinskim sestrama).

i

9
studenog 2018. godine u Klinici za ženske bolesti i porode- KBC Zagreb, Petrova 13, Zagreb – dvorana F. Durst.
Simpozij je namijenjen neonatološkim timovima u jedinicama intenzivnog neonatalnog liječenja i njege (JINLNJ) – liječnicima neonatolozima i pedijatrima, medicinskim sestrama i primaljama.

Razvoj i rad banke humanog mlijeka u RH dragocjen su resurs za prijevremeno rođenu djecu. U okviru stručnog Simpozija "Banka humanog mlijeka" koji je održan u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, skup su podržali prof.dr sc. Goran Rojić, ravnatelj Klinike, Mirela Šentija Knežević, prof.log., univ.spec.admin.urb., zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, Djurdjica Ivkovic, zamjenica predstojnice Ureda UNICEF-a za RH, Dinka Barić mag.med.tech.IBCL ispred HUGPD-a, doc.dr.sc. Branka Golubić Čepulić, KBC Zagreb. Posebna gošća skupa bila  je gđa Gillian Weaver osnivačica i direktorica prve banke humanog mlijeka u UK .
 
Više na mrežnoj stranici Hrvatske udruge grupa za potporu dojenja
 

Grad Zagreb - prijatelj dojenja