clanak False

Obilježen Nacionalni tjedan dojenja 2023.

07.10.2023.
Grad Zagreb kao prijatelj dojenja brojnim aktivnostima radi na promicanju dojenja, s ciljem očuvanja i unapređenja zdravlja djece te stvaranja društvene klime u potpori kulture dojenja.
 
Svake godine, od 1. do 7. listopada diljem Republike Hrvatske obilježava se Nacionalni tjedan dojenja. I ove godine, Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Koordinacijski odbor Grada Zagreba za „Grad Zagreb – prijatelj dojenja“, domovi zdravlja kojih je osnivač Grad Zagreb, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, udruga Roditelji u akciji – RODA i Banka humanog mlijeka KBC-a Zagreb organizirali su javnozdravstvenu akciju povodom obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja 2023., u subotu, 7. listopada 2023., u vremenu od 11.00 do 13.00 sati, u novoj pješačkoj zoni, na križanju Preradovićeve, Masarykove i Tesline ulice.
 
Tom prigodom su se na oslikanom dijelu nove pješačke zone postavile dvije geodetske kupole te su se građanima predstavile aktivnosti koje Grad Zagreb, domovi zdravlja kojih je osnivač Grad Zagreb, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, udruga RODA i Banka humanog mlijeka KBC-a Zagreb, provode u svrhu očuvanja i unapređenja dojenja u zajednici.
 

Grad Zagreb - prijatelj dojenja