clanak False

Svjetski tjedan dojenja 2022.

22.07.2022.
Svjetski tjedan dojenja održava se diljem svijeta svake godine od 1. do 7. kolovoza.
 
Cilj Svjetskog tjedna dojenja je promoviranje dojenja u svrhu poboljšanja zdravlja djece i žena. S obzirom na temeljne spoznaje o dječjem zdravlju i prehrani kao i s obzirom na informacije o prednostima dojenja, a iz kojih proizlazi da je dojenje pravo djeteta i njegove majke, zajednica je dužna osigurati najbolje moguće uvjete za ostvarivanje tog prava.
 
Grad Zagreb brojnim aktivnostima neprekidno radi na promicanju dojenja, a s ciljem očuvanja i unapređenja zdravlja djece. Upravo je navedeno od velike javnozdravstvene vrijednosti i za prevenciju kroničnih nezaraznih bolesti kao i za promicanje i očuvanje mentalnog zdravlja od najranije dobi, uključujući dobrobiti za majku i širu obiteljsku zajednicu.


Aktivnosti kojima će Dom zdravlja Zagreb - Centar obilježiti Svjetski tjedan dojenja 2022.

Aktivnosti kojima će Dom zdravlja Zagreb - Zapad obilježiti Svjetski tjedan dojenja 2022.

Aktivnosti kojima će Dom zdravlja Zagreb - Istok obilježiti Svjetski tjedan dojenja 2022.


Napomena: Navedene aktivnosti obilježavanja Svjetskog tjedna dojenja u skladu su s gradskim programom promicanja i unapređenja dojenja, s obzirom na to da je sukladno Programu promicanja i unapređenja dojenja u zajednici za razdoblje 2022. – 2024. usvojeno kako je potrebno kontinuirano vršiti aktivnosti koje za cilj imaju promicanje dojenja.
 

Grad Zagreb - prijatelj dojenja