clanak False

U Histrionskom domu uskoro počinju XII. Gumbekovi dani

06.03.2019.
U Histrionskom domu u ožujku će se održati Gumbekovi dani, ove godine dvanaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih hrvatskih komičara i glumaca - Mladenu Crnobrnji Gumbeku. Ova manifestacije bit će otvorena u subotu, 16. ožujka s predstavom Ljubavnici II. dio Kazališta Prizor iz Beograda, a svečano zatvaranje i dodjela nagrada XII. Gumbekovih dana će biti u nedjelju, 31. ožujka s premijernom izvedbom nove histrionske predstave Geste i grimase Arsena Dedića.

Ove godine u sklopu Gumbekovih dana odigrat će se čak 19 različitih predstava. Osim zagrebačkih kazališta - HNK, UO CANTA, ZGK Komedija, GSK Kerempuh, Kazalište Moruzgva, Zagrebačko kazalište lutaka, KD Studio 9, GDK Gavella i Zagrebačko kazalište mladih,  na XII. Gumbekovim danima gostovat će i GK Zorin dom iz Karlovca, RI teatar iz Rijeke, HNK iz Osijeka, UO Artis iz Splita, Karolina Šuša, kao i Pozorište Prizor i Cirkobalkana iz Beograda, te Produkcija Filter iz Sarajeva i Zijah A. Sokolović.

Na XII. Gumbekovim danima će se održati i dvije premijerne izvedbe:  Kum, kokot krivac Zorana Brajevića u režiji Lovre Krsnika i izvedbi Umjetničke organizacije Canta iz Zagreba u nedjelju, 17. ožujka u 20 sati u Histrionskom domu. U predstavi glume Davorka Horvat, Berislav Antica i Damir Horvat.

Geste i grimase Arsena Dedića u izvedbi GD Histrion – u nedjelju, 31. ožujka u 20 sati u Histrionskom domu. U predstavi glume Zlatko Vitez, Sanja Marin i Franjo Kuhar uz glazbenu pratnju Olivera Beloševića.

Sve predstave će se održati u Histrionskom domu (Ilica 90) u 20 sati osim predstava Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas, 39 stepenica, Sjećanje šume i Proba orkestra koje će se održati u svojim matičnim kazalištima (HNK Zagreb, ZGK Komedija, GDK Gavella i ZKM).

Raspored predstava potražite ovdje.

Aktualno