clanak False

Treći ZKM-ov Zoom razgovor - Svijet nakon karantene

08.05.2020.
Zagrebačko kazalište mladih u suradnji s kinom Kinoteka  u subotu, 9. svibnja 2020. na Dan pobjede nad fašizmom na facebook stranici ZKM-a u 18:00 sati organizira treći Zoom razgovor na temu ‘Strah, otpor, umjetnost’.

Dan pobjede jedan je od najvažnijih datuma europske povijesti, i povod za razgovor sugovornicima ZKM-ova Zooma redatelju Jerneju Lorenciju, glumcu Dadi Ćosiću i filmskom kritičaru i voditelju filmskih programa u kinu Kinoteka Mariju Kozini.  

U temelje ujedinjene Europe ugrađena je pobjeda nad fašizmom, i od navedenih sugovornika čut ćemo kako ocjenjuju odnos suvremenog hrvatskog i slovenskog društva prema temi fašizma i ekstremizama. 

I ZKM-ova hvaljena predstava Eichmann u Jeruzalemukoju je režirao Jernej Lorenci. , bit će također okosnica njihovog razgovora o ulozi i načinu na koji se temi holokausta pristupa kroz suvremenu umjetnost, posebice kroz kazalište i film. U trenutku kad se holokaust kao iskustvo od nas udaljava, kad je preživjelih svjedoka toga zločina bez presedana sve manje, susrećemo li se opet s velikom opasnošću da se zlo ponovi?

Aktualno