clanak False

“Tonček i Točkica“ nova predstava Kazališta Žar ptica

12.03.2019.
U Gradskom kazalištu Žar ptica odvijaju se završne pripreme za premijeru predstave “Tonček i Točkica“, koju prema romanu Ericha Kästnera režira Anja Maksić Japundžić. Svečana premijera bit će u petak, 15.ožujka u 18:30. Priča o Tončeku i Točkici započinje u velikom Berlinu i opisuje njihovo iskreno i neraskidivo prijateljstvo. Iako dolaze iz različitih slojeva društva, Tonček iz siromašne, a Točkica iz bogate obitelji, to nimalo ne utječe na njihova svakodnevna i druženja i iskreno prijateljstvo.

Kästnerov stil karakterizira jednostavno, duhovito pripovijedanje u čemu mu, u ovom romanu, najviše pomaže lik vesele Točkice koja svojom živošću i vedrinom sve ono što je tužno i dosadno pretvara u veselo i zabavno.“Tonček i Točkica“, poznati roman jednog od najboljih i najcjenjenijih njemačkih pisaca za djecu, na scenu ovog kazališta postavlja redateljica Anja Maksić Japundžić prema dramatizaciji Dubravka Mihanovića. Kostimografkinja je Dženisa Pecotić, scenograf i dizajner rasvjete je Ivan Lušičić Liik. Za scenski pokret zadužena je Blaženka Kovač Carić,a skladatelji su Ivana Starčević i Marko Levanić.
 
U glavnim ulogama Tončeka i Točkice pojavljuju se Petar Atanasoski i Amanda Prenkaj, dok ostale uloge tumače Ana Marija Vrdoljak, Berislav Tomičić, Dunja Fajdić, Marko Hergešić, Zoran Pribičević, Domagoj Janković i Josip Brakus.
 
Pretpremijerno se predstava igra u srijedu, 13.ožujka u 10:00 i 11:30 i u četvrtak, 14.ožujka u 10:00 i u 18:30

Aktualno