clanak False

Suradnja Zagreba i Energetskog instituta Hrvoje Požar

Zagrebačko izaslanstvo, predvođeno gradonačelnikom Bandićem, sastalo se s predstavnicima Energetskog instituta Hrvoje Požar.
26.05.2014.

Zagrebačko izaslanstvo u sastavu gradonačelnik Milan Bandić, zamjenica Sandra Švaljek i pročelnica za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić sastalo se u prostoru Energetskog instituta Hrvoje Požar s predstavnicima Instituta, predvođenim ravnateljem Goranom Granićem. 

Nakon susreta, zamjenica Švaljek i ravnatelj Granić u izjavama za medije naglasili su da Grad i Institut već godinama dobro surađuju, a na današnjem sastanku bilo je riječi o iskoraku u suradnji na području razvoja energetske učinkovitosti u Zagrebu, planova i projekata za razdoblje do 2020. 

Naša je zadaća da pomognemo u definiranju politike gradskih projekata na tom području, a Grad mora stvoriti uvjete za njihovu realizaciju, dodao je ravnatelj. 

Zamjenica Švaljek istaknula je da Zagreb priprema razvojni dokument za sljedeće razdoblje, do 2020. i, shodno tome, za njegovu pripremu želi iskoristiti domaće resurse i stručnost, kao što je Energetski institut Hrvoje Požar. Cijela Europa osvješćuje problem energetske učinkovitosti i na tom tragu i naš grad poduzima potrebne korake, zaključila je zamjenica.


Gradske vijesti - 2014.