clanak False

Slušamo građane 24 sata

Sanacijem divljeg odlagališta otpada u Sopotu jutros je, devetu godinu zaredom, počela akcija proljetnog čišćenja grada.

27.03.2014.


Odvozom otpada s divljeg odlagališta u Ulici Huga Ehrilca u Sopotu, jutros je počelo proljetno čišćenje grada, Akcija koja se uz moto Slušamo građane 24 sata 365 dana – za uredniji i ljepši Zagreb provodi devetu godinu zaredom.

Za tri godine kada zatvorimo i treću sastavnicu strategije gospodarenja otpadom, a to je Centar za gospodarenje otpadom, ovakve će slike biti povijest, ne samo ovdje, nego svugdje u gradu – rekao je gradonačelnik Milan Bandić spomenuvši da je za cjelovito rješenje gospodarenja otpadom u Zagrebu rok do konca 2017., te da će Zagreb i tu biti prvi. Naš je plan pametno gospodariti otpadom 365 dana u godini – zaključio je.

Prema riječima koordinatora Akcije proljetnog čišćenja mr.sc. Zdravka Čokića, posebnog savjetnika gradonačelnika, tijekom mjesec dana koliko će intenzivno trajati proljetno umivanje grada, podružnice Zagrebačkog holdinga, svaka u okviru svoje nadležnosti, u suradnji s komunalnim redarstvom, sanirati će udarne rupe, oštećenja kolnika i pločnika, sanirati prijekope, popravljati i obnavljati stupiće, ograde, štitnike, uređivati zelenilo, uklanjati divlja odlagališta otpada, zamjenjivati šahtove, rešetke odvodnih voda i kanalizacije, te uklanjati olupine.

Već tradicionalno, gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sugrađane da se i oni uključe u Akciju i da putem besplatnog telefona prijave divlje deponije, krupni otpad, oštećenje na prometnicama ili neka druga zapažanja u vezi s uređenjem grada. Ekipe podružnica promptno će reagirati.

Prijave se očekuju:

- Na e-mailu: proljetno.ciscenje@zagreb.hr


Gradske vijesti - 2014.