clanak False

"Slavonska košarica" u Zagrebu

Turistički klaster Slavonska košarica predstavljen je danas Zagrepčanima, uz prisustvo gradonačelnika Milana Bandića i Mirka Duspare.
27.05.2014.

Slavonska košarica, najveći hrvatski turistički klaster, predstavljen je danas Zagrepčanima u hotelu Westin, uz prisustvo gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i gradonačelnika Slavonskog broda Mirka Duspare.

U Slavonsku košaricu umreženo je više od stotinu proizvođača hrane i pića te rukotvorina i pružatelja turističkih usluga s područja pet slavonskih županija, a osnivač klastera je Grad Slavonski Brod. Kako je rekao gradonačelnik Duspara, nakon predstavljanja u Dalmaciji i Istri, klaster se prezentira i u glavnom gradu Hrvatske, kako bi se i Zagrepčani, ali i zagrebački ugostitelji i hotelijeri uvjerili u kvalitetu i bogat izbor slavonskih proizvoda. Gradonačelnik Bandić istaknuo je kako nitko, pa ni on, ne može odoljeti slavonskim delicijama te iskoristio priliku kako bi još jednom pozvao sugrađane na solidarnost i pomoć svim Slavoncima sa poplavljenih područja.


Kako se moglo čuti, osnovni cilj Košarice je unapređenje turističke djelatnosti u istočnoj Hrvatskoj, kroz razne edukacijske radionice za članove, promociju i distribuciju proizvoda te nastupe na sajmovima i održavanja posebnih prezentacija na pojedinim turističkim tržištima u zemlji i inozemstvu, a strateški partner klastera je Ekonomski fakultet u Osijeku. Ova neprofitna i nevladina udruga osnovana je 2011. kao turistički klaster Slavonski Brod, a brojala je 28 članova s područja Slavonskog broda, s ciljem razvoja turističke djelatnosti na području grada.


Gradske vijesti - 2014.