clanak False

Sastanak s hrvatskim stolnoteniskim reprezentativcima i europskim prvakom Vladimirom Samsonovim

11.02.2021.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastao se danas, u Sportskom centru Medaraska, s predstavnicima Hrvatske stolnoteniske reprezentacije, koje predvode izbornik Nevenko Karković te predsjednik Stolnoteniskog saveza Zagreba i predsjednik GSTK Zagreb Mario Dokmanić.

Povod susreta je organizacija dvaju velikih natjecanja u glavnom gradu Hrvatske, koja bi se trebala održati u svibnju – Jubilarni 10. Zagreb Open i u srpnju – Europsko omladinsko prvenstvo. Reprezentativci iz ZSS-a i GSTK-a, kao jedini korisnici prostora, treniraju u stolnoteniskom centru u Medarskoj, u kojem imaju osigurane sve uvjete.

Gradonačelnik Bandić uputio je ohrabrujuće riječi hrvatskom timu ususret gore spomenutih natjecanja i kazao: ''I najveći talent bez upornog i predanog rada nije dovoljan!'', pa se prisjetio našeg čuvenog stolnotenisača Antuna Stipančića koji mlađim naraštajima naših sportaša može poslužiti kao uzor.

Sastanku je prisustvovao i višestruki prvak Europe Vladimir Samsonov, koji slovi za jednog od najboljih europskih igrača i bjeloruskih sportaša uopće.
Njegovu želju za dolaskom i treningom u Zagreb, potaknula je činjenica kako hrvatska reprezentacija ima jednu od najjačih grupa za trening i sparing u Europi.

Gradske vijesti - 2021.