clanak False

Rekonstrukcija Velebitske ulice i izgradnja mosta preko potoka Trnava u Sesvetskoj Sopnici

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je gradilište u Sesvetskoj Sopnici, gdje su u tijeku radovi na rekonstrukciji Velebitske ulice i izgradnji mosta preko potoka Trnava.



06.10.2014.

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu sa suradnicima i župnicima župe sv. Marije Anđeoske vlč. Stipom Karajicom i Zdravkom Dadićem, obišao je jutros gradilište u Sesvetskoj Sopnici, gdje su u tijeku radovi na rekonstrukciji Velebitske ulice i izgradnji mosta preko potoka Trnava.


U Velebitskoj ulici, koja se pruža od Sopničke do potoka Trnava u dužini 160 metara, u tijeku je izgradnja novog kanalskog sustava za prihvat oborinskih voda i otpadnih voda iz kućanstva, koja će se priključiti na postojeću kanalizaciju u Sopničkoj ulici. U sklopu izgradnje nove ceste s komunalnom infrastrukturom, izvest će se i novi vodovod koji će se, također, spojiti na već postojeći u Sopničkoj. U sklopu opsežnih radova drveni stupovi rasvjete zamijenit će se novim betonskim. Završetak radova u Ulici očekuje se početkom 11 mjeseca, a radovi na mostu, u dužini 15 metara i širini devet i pol metara, do početka 12 mjeseca.

 

Prije 10 godina ovdje je izgrađena Crkva za koju je postavljen kamen temeljac prije točno 13 godina,rekao je gradonačelnik Bandić, istaknuvši kako nije bilo pravog pristupa Crkvi, ljudi su morali kružiti i do 700 metara da dođu do nje, ali sada kada napravimo most bit će to preporod kako za župljane tako i za Franjevce.


Zahvalni smo gradonačelniku što će Župa Sesvetska Sopnica, koja se sastoji od dva dijele, s jedne strane GČ Sesvete, a s druge strane GČ Dubrava, lakše disati i pomoću novog mosta biti bolje povezana te našim župljanima uvelike skratiti put do njihova susreta, naglasio je župnik Zdravko Dadić. 

 


Gradske vijesti - 2014.