clanak False

Radni sastanak s predstavnicima zagrebačkog Sveučilišta

Gradonačelnik Bandić održao je radni sastanak s predstavnicima zagrebačkog Sveučilišta predvođenima rektorom Aleksom Bjelišem.
02.04.2014.

 

 

Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić održao je radni sastanak s predstavnicima zagrebačkog Sveučilišta predvođenima rektorom prof. dr. sc. Aleksom Bjelišem i ravnateljem Sveučilišnog računalnog centra (SRCE) dr. sc. Zoranom Bekićem.


Tema sastanka bila je Međunarodna konferencija o e-učenju – EDEN, što će se od 10. do 13. lipnja ove godine po prvi put održati u Zagrebu. Riječ je o etabliranoj konferenciji koja se svake godine održava u drugome europskom gradu, a lani je, nakon Barcelone, Beča, Dublina…, održana u Oslu.


Kako se čulo, tema Zagrebačke konferencije bit će stjecanje vještina za zapošljavanje, odnosno uključivanje u aktualno tržište rada. Gradonačelnik Bandić dao je punu podršku organizatorima Konferencije, zagrebačkom Sveučilištu i Sveučilišnom računalnom centru.


Konferencija EDEN održava se u okviru istoimene neprofitne organizacije osnovane 1991., što danas okuplja više od 200 ustanova, organizacija i mreža, 1200 samostalnih članova iz 58 zemalja svijeta koje se bave e-učenjem te otvorenim i udaljenim poučavanjem. U Zagrebu se očekuje 500 sudionika iz cijeloga svijeta kojima će se glavni grad Hrvatske predstaviti u najboljem svjetlu, kao atraktivna turistička destinacija, ali i kao središte obrazovanja te novih tehnologija.
Među ostalim, na sastanku u Gradskoj upravi bilo je riječi i o prostorno-planskoj dokumentaciji te o drugim temama o ranije uspostavljenoj suradnji Grada i Sveučilišta.


Uz rektora Bjeliša i ravnatelja Bekića, na sastanku kod Gradonačelnika prisustvovali su prof. dr. sc. Bojan Baletić, prorektor Sveučilišta u Zagrebu i pomoćnica ravnatelja za obrazovanje i podršku korisnicima (SRCE) Sandra Kučina – Softić.
U ime Grada, na sastanku su bile zamjenice gradonačelnika Sandra Švaljek i Vesna Kusin te pročelnica za upravljanje imovinom Jasminka Lukač, pročelnik za prostorno uređenje Dinko Bilić i pomoćnik pročelnika za informacijski i komunikacijski sustav grada Igor Plavčić.


Gradske vijesti - 2014.