clanak False

Radni sastanak europskog projekta A.S.A.P

20.02.2020.
Dana 18. i 19. veljače 2020. godine, u prostorijama Palace hotela u Zagrebu, održan je radni sastanak svih partnera A.S.A.P projekta, a u organizaciji Doma za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja  „Duga – Zagreb“, gradske ustanove za žrtve obiteljskog nasilja i Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Europski projekt A.S.A.P (A Systemic Approach for Pertrators - Sustavni pristup za počinitelje nasilja) kao cilj ima definirati i implementirati model za integraciju interventnih metoda koje se primjenjuju na žrtve i počinitelje rodno uvjetovanog nasilja kako bi se promicala učinkovita mreža prevencije i tretmana. Službeni početak projekta bio je 1. listopada 2018. godine, a službeno otvorenje je održano u Veneciji u organizaciji nositelja projekta Regione Veneto. Projekt je financiran iz programa Europske unije za ravnopravnost i građanstvo (2014-2020). Projekt okuplja osam partnera iz četiri europske zemlje (Republike Hrvatske, Njemačke, Bugarske i Italije).

Cilj sastanka bio je definirati daljnje, završne korake projekta, a tiču se organizacije događanja i aktivnosti koje će za cilj imati prezentiranje projektnih aktivnosti široj javnosti, ali i treninge za stručnjake koji rade s počiniteljima i žrtvama obiteljskog nasilja. Krajnji cilj samog projekta jest povezivanje organizacija koje rade s počiniteljima nasilja i organizacija koje rade sa žrtvama nasilja, ojačati međusobnu suradnju kroz zajednički Operativni protokol, a nadležnim institucijama, kroz primjere dobre praske, približiti važnost jačanja te iste suradnje.

Aktualnosti / događanja