clanak False

Prvi videointervju u sklopu EU projekta Centar oblikovanja svakodnevice

04.07.2019.
Hrvatsko dizajnersko društvo, Hrvatsko udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, udruga Bacači sjenki, Muzej za umjetnost i obrt i Grad Zagreb provode dvogodišnji partnerski projekt "Centar oblikovanja svakodnevice", kojim će se istražiti mogućnosti uspostavljanja novog modela sudioničkog upravljanja u kulturi.  Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) te sredstvima Državnog proračuna RH (15%). Ukupna financijska vrijednost projekta je 2,351,087.66 kuna, a iznos EU potpore za projekt je 1.998.424,51 kuna (85% bespovratnih sredstava).
 
U sklopu projekta Centar oblikovanja svakodnevice planira se izrada četiri edukativno-informativnih videa, s ciljem informiranja opće i stručne javnosti o ključnim pojmovima i dobrim praksama u sudioničkom upravljanju u kulturi. 

U prvom od četiri videointervjua razgovarali smo s vodećim autoritetima o kulturnim politikama i specifičnoj temi javno civilnog partnerstva u RH ali i šire — Anom Žuvelom, znanstvenom asistenticom u Odjelu za kulturu i komunikacije Instituta za razvoj i međunarodne odnose i Deom Vidović, menadžericom u kulturi i upraviteljicom Zaklade ‘Kultura nova’. Sjajne sugovornice razjasnile su nam relativno nove i pomalo apstraktne pojmove u kulturnim politikama, a detalje pogledajte ovdje.



 

Aktualno