clanak False

Priopćenje_Produžena Branimirova u Sesvetama

13.05.2021.
Nastavno na netočne navode koje su u okviru izborne kampanje izrečene 12. svibnja 2021. godine, možemo samo ponoviti da se radi o još jednom obmanjivanju javnosti. Naime, Grad Zagreb je više puta istaknuo da se radi o radovima uklanjanja građevina na koridoru predmetne ulice, a sve sukladno provedenim postupcima izvlaštenja i preuzimanja objekata koji se preuzimaju na dnevnoj razini.
 
S obzirom na to da se radi o radovima uklanjanja, a ne gradnje, jasno je da na tabli ne može pisati klasa i urudžbeni broj građevinske dozvole. Klasa i broj građevinske dozvole će biti istaknute na tabli kada bude prijavljen početak građenja.
 
Dakle, 6. svibnja 2021. godine započeli su radovi na uklanjanju objekata za potrebe izgradnje buduće Produžene Branimirove ulice u Sesvetama.
 
Obavljena je primopredaja objekata (objekti na adresi Zagrebačka cesta 160 i Stjepana Mikuša 5a), objekti ukupne površine od 300 m² su odspojeni od instalacija i prijavljeno je gradilište.
 
Po primopredaji ostalih objekata (ukupno 12 objekata na 7 lokacija) na dionici I. etape, započet će radovi na njihovom uklanjanju.
 
Izvođač radova je GIP PIONIR d.o.o., Zagrebačka 145b s kojim Grad Zagreb ima godišnji ugovor za radove na rušenju objekata na području Zagreba. Postupak javne nabave naziva RADOVI RUŠENJA NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA, procijenjene vrijednosti 3.500.000,00 HRK, objavljen je u Elektroničkom oglasniku javne nabave dana 03. rujna 2020., a otvaranje je bilo 23. rujna 2020. Pristigle su 4 ponude (zapisnik o otvaranju ponuda u prilogu). Odlukom o odabiru odabrana je tvrtka GIP PIONIR d.o.o., a ugovor je sklopljen 04. prosinca 2020. na iznos 2.182.153,00 HRK (bez PDV-a). Link na stranicu Elektroničkog oglasnika javne nabave za predmetni postupak: https://eojn.nn.hr/SPIN/application/ipn/Mobile/DokumentPodaciFrm.aspx?id=4235742.
 
Stručni nadzor provodi tvrtka AKSIJAL d.o.o., Zagrebačka cesta 126, Zagreb. Stručni nadzor za radove rušenja proveden je sukladno Odluci o pravilima, uvjetima i postupcima jednostavne nabave (Službeni glasnik Grada Zagreba, br. 9/17), a odabrana je tvrtka Aksijal d.o.o. na iznos 65.000,00 HRK (bez PDV-a). U prilogu dostavljamo scan narudžbenice za uslugu stručnog nadzora.
 
Vezano za postupak javne nabave za izbor izvođača radova za izgradnju prometnice, postupak javne nabave (procijenjena vrijednost 40.000.000 kn (bez PDV-a)) je započeo 28. siječnja 2021. te je isti pri kraju. Dana 23. ožujka 2021. su otvorene dvije pristigle ponude, i to od tvrtki GIP PIONIR d.o.o. te PEDOM ASFALTI d.o.o. Obrada pristiglih ponuda je završena te je Odluka o odabiru pripremljena, međutim za njen potpis čeka se ispunjavanje zakonskih predispozicija sukladno Zakonu o postupku primopredaje vlasti (članak 10. c navedenog Zakona). Link na stranicu Elektroničkog oglasnika javne nabave za predmetni postupak: https://eojn.nn.hr/SPIN/APPLICATION/IPN/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?id=4725610.

Što se tiče izbora stručnog nadzora, postupak javne nabave za isti, (procijenjena vrijednost nabave: 750.000,00 kn ( bez PDV-a )) je započeo 25. ožujka 2021. godine, a ponude su otvorene 20. 4. 2021. Tijekom roka za dostavu ponuda zaprimljeno je njih pet. Ponude su pristigle od: Zajednica ponuditelja AD CON d.o.o. i EPTISA ADRIA d.o.o, Institut IGH d.d., INVESTINŽENJERING d.o.o., SEDRA CONSULTING d.o.o. te Projektni ured MI2A d.o.o. Ponude su otvorene te su u fazi pregleda i ocjene. Link na stranicu Elektroničkog oglasnika javne nabave za predmetni postupak:
U prilogu dostavljamo zapisnike o otvaranju ponuda za radove te za stručni nadzor istih.
Rok izvršenja građevinskih radova je 5 mjeseci od dana uvođenja u posao.
 
Zaključno, ističemo kako je krajnje neodgovorno i štetno za javnost da kandidati svjesno i namjerno iznose neistinite informacije, a takvo postupanje najviše pokazuje stvarnu brigu i interes za boljitak grada Zagreba.

PRILOZI:

Nadzor nad izvođenjem radova na zgradnji Branimirove ulice u Sesvetama
Izgradnja Branimirove ulice u Sesvetama od Zagrebačke ceste do Brestovečke
Narudžbenica_Stručni nadzor nad radovima rušenja na području Grada Zagreba
Obavijest o nadmetanju

 

Gradske vijesti - 2021.