clanak False

Prijem za igrače i vodstvo Kluba hokeja na ledu Medveščak Zagreb

U povodu završetka odlične sezone, u gradskoj palači Dverce održan je prijem za igrače i vodstvo Kluba hokeja na ledu Medveščak Zagreb.
19.03.2014.

Kad sam se prije nekoliko godina sastao s vodstvom Kluba, gospodinom Tomičićem i gospodinom Gojanovićem, sanjali smo da ćemo ponovno aktivirati zagrebački hokej, i samo nas je nekolicina vjerovala u to. Rezultati su maksimalni i vide se danas, na što sam iznimno ponosan, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić na današnjem prijemu u palači Dverce, gdje mu je, u znak zahvale na kontinuiranoj potpori i neizmjernoj vjeri u njihov tim, generalni direktor Kluba Vladimir Tomičić uručio uokvireni pak s prve, povijesne utakmice Medveščaka u KHL-u.

Na prijemu za igrače i vodstvo Kluba, gradonačelniku je, u ime svih igrača, izraze zahvalnosti uputio i Alan Letang, kapetan Medvjeda.

Vratili ste hokej u Zagreb na velika vrata. Grad Zagreb to zna cijeniti – važni su vaši sportski rezultati, ali isto tako važno, ako ne i važnije, je sportsko ponašanje, i vas i zagrebačke publike. Zato je to dvostruka pobjeda, zaključio je zagrebački gradonačelnik, zahvalivši ekipi na promicanju Zagreba i Hrvatske jer je Klub, u svojoj pedesettrogodišnjoj tradiciji, postao pravi zagrebački brend.

Podsjetimo, Klub hokeja na ledu Medveščak, osnovan 1961. godine na Šalati, prošle je godine postao 28. klub KHL-a te je u toj prvoj sezoni, uz veliku potporu navijača, rušio rekorde i pobjeđivao najjače momčadi Lige. Zagrebačke Medvjede čine igrači iz cijeloga svijeta (Hrvatske, Slovenije, Kanade, Amerike, Slovačke, Švedske, Danske), koji svoje utakmice igraju u Ledenoj dvorani Doma sportova, ali i u Areni Zagreb te na klizalištu Šalata. Činjenica da ih je ove sezone (rujan 2013. - ožujak 2014.) na utakmicama u Zagrebu uživo vidjelo oko 230 000 gledatelja, dovoljno govori da je hokej postao jedan od najpraćenijih zagrebačkih sportova.


Gradske vijesti - 2014.