clanak False

Predstavnici Hotelijersko-turističke škole i njihovi belgijski gosti kod gradonačelnika

Ne propustite niti jedan trenutak kako bi upoznali Zagreb! poručio je danas gradonačelnik učenicima iz Belgije, sudionicima EU projekta Leonardo.
13.03.2014.

 

Zaželjevši svima dobrodošlicu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pozdravio je na današnjem prijemu u Gradskoj upravi svoje goste, predstavnike zagrebačke Hotelijersko-turističke škole i učenike belgijskog koledža Wemel, predvođene ravnateljicom Marijom Rašan Križanec i belgijskom veleposlanicom Nj.E. Nancy Rossignol.

 

U glavnome gradu Hrvatske od 9. ožujka do 6. travnja u sklopu EU projekta Leonardo, boravi dvadesetoro učenika iz Bruxellesa, koji su gosti učenika Hotelijersko-turističke škole iz Zagreba, također sudionika projekta. Ovaj program cjeloživotnog učenja obuhvaća strukovno obrazovanje i osposobljavanje, omogućuje razmjenu iskustava iz prakse te gospodarskih inovacija među državama sudionicima, usklađuje obrazovni sustav s tehnološkim napretkom i tržištem rada, stimulira osobni i profesionalni razvoj sudionika.


Čast mi je primiti vas ovdje, rekao je gradonačelnik Bandić gostima iz Belgije te ih je pozvao da ne propuste niti jedan trenutak kako bi upoznali Zagreb. Od 1. srpnja prošle godine smo u istoj obitelji, zapravo, Hrvatska se vratila kući, nastavio je gradonačelnik, naglasivši kako ovakva razmjena znanja i iskustva zaista dokazuje da više ne postoje granice između Hrvatske i Europe.


Sa zagrebačkim gradonačelnikom složila se i veleposlanica Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Nancy Rossignol: Mi također dijelimo osjećaj da se Hrvatska vratila kući, u svoju obitelj, dodavši kako pravu Europu čine ljudi koji ju ujedinjuju te da su ti ljudi, turisti i studenti, danas ovdje – otkrivaju hrvatsku kulturu, običaje, povijest, prirodne ljepote i gastronomske užitke. Također, dodala je veleposlanica, Bruxelles u Hrvatskoj često znači nova pravila i propise, ali odsad će to ime označavati prijateljstvo između naše dvije zemlje.


Ravnateljica Rašan Križanec zahvalila je gradonačelniku na prijemu te objasnila da će belgijski učenici tijekom boravka u Zagrebu učiti o gradu, njegovoj kulturno-povijesnoj baštini, gastronomiji i kompletnoj turističkoj ponudi. Kako se moglo čuti, učenici koledža Wemel stečena će znanja iskoristiti za svoj završni rad na temu Zagreb, a cultural and culinary journey between eastern and western Europe. Njihovi radovi bit će središnje događanje na Hrvatskome kulturnome tjednu, što će se ove godine održati u Bruxellesu u vrijeme Božića.

 

Uz gradonačelnika, prijemu su, između ostalih, prisustvovali i pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić te pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić.


Gradske vijesti - 2014.