clanak False

Potpisan Ugovor između Zagreba i Hrvatskog torakalnog društva za osnivanje Zaklade "Hrvatska kuća disanja"

U Gradskoj upravi danas je potpisan Ugovor između Zagreba i Hrvatskog torakalnog društva o osnivanju Zaklade Hrvatska kuća disanja.
18.03.2014.


Gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Hrvatskog torakalnog društva Miroslav Samardžija, kao osnivači, potpisali su danas u Gradskoj upravi, Ugovor o osnivanju Zaklade Hrvatska kuća disanja, koja će djelovati u prostoru Društva u Dukljaninovoj 3, koji su dobili na korištenje od Grada Zagreba. 

Ovom, gotovo povijesnom prigodom, stavljamo točku na „i“ naše dosadašnje uspješne suradnje, rekao je gradonačelnik Bandić, naglašavajući važnost rada Zaklade kroz koji će se, uz potporu Grada i suradnju gradskih zdravstvenih institucija, činiti još više za zdravlje i bolji život naših građana, što je i moto ove gradske uprave. Hvala vam svima na trudu i radu za dobrobit svih nas, dodao je gradonačelnik. 

Predsjednik Hrvatskog torakalnog društva zahvalio se gradonačelniku i suradnicima na konstruktivnoj suradnji koja je rezultirala unapređenjem ovog dijela zdravstva, ističući činjenicu da su respiracijske infekcije najčešće bolesti, od kojih se neke nalaze visoko po smrtnosti u svijetu i to je razlog zašto trebamo napredovati u njihovom liječenju i prevenciji. U Zakladi će zajedno djelovati sve relevantne institucije, a bit će to i poveznica prema općoj populaciji, jer to je najbolji način za postizanje rezultata, rekao je na kraju predsjednik Samardžija. 

Grad će financijski davati potporu Zakladi osiguravajući 480 tisuća kuna godišnje, a preko svojih institucija aktivno će sudjelovati i doprinositi njezinom radu, napomenula je pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum. Ovo je zajednički rad Hrvatskog torakalnog društva i Grada Zagreba, dodala je, koji će voditi i objedinjavati stručnjaci iz Društva.


Gradske vijesti - 2014.