clanak False

Posjet Beogradu

12.04.2014.


Na poziv Aleksandra Šapića, predsjednika Općine Novi Beograd, delegacija Grada Zagreba, predvođena zamjenicom gradonačelnika Vesnom Kusin, bila je u dvodnevnome posjetu Općini Novi Beograd i gradu Beogradu.

S inicijativom predsjednika Općine Novi Beograd da se pokrene projekt međunarodne razmjene učenika kasnijih razreda osnovnih škola upoznat je NJ. E. Gordan Markotić, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji, a o čemu je još početkom godine obavijestio zamjenicu gradonačelnika.

Zagrebačko je izaslanstvo prisustvovalo i obilježavanju 66. godišnjice Općine Novi Beograd te je, zajedno s delegacijama Banja Luke i francuskog grada Belfora, prisustvovalo otvorenju izložbe, prijemu, a potom i svečanoj akademiji kao središnjem događanju proslave obljetnice.

U vezi s međunarodnom razmjenom učenika, održan je radni sastanak Ljiljanom Jovčić, pomoćnicom predsjednika općine, Nikoletom Tomić, članicom Vijeća općine i
Aleksandrom Čamagić, koordinatoricom iz područja obrazovanja. Bila je to prigoda i za obilazak dvije novobeogradske škole i upoznavanje s načinom rada I aktivnostima u školi čiji će učenici sudjelovati u razmjeni.

Za boravka u Beogradu, zamjenica gradonačelnika se susrela s protojerejom Petrom L. Lukićem, starješinom hrama koji joj je predstavio rad Saborne crkve na čijem je čelu te zbor koji nastupa na međunarodnim festivalima duhovne glazbe, a o čijem se nastupu u Zagrebu razgovaralo.

Službeni posjet započeo je sastankom s veleposlanikom Republike Hrvatske NJ. E. Gordanom Markotićem na kojem su razmijenjene ideje o inicijativi općine Novi Beograd, a razgovaralo se i o konkretnoj budućoj kulturnoj suradnji na razini dvaju glavnih gradova, što je prepoznato kao prvi korak u suradnji. Na tome tragu, zamjenica gradonačelnika susrela se s Natašom Golubović, predstavnicom Grada Beograda te s Markom Stojanovićem, direktorom i Draganom Ambrozićem, programskim direktorom Omladinskog doma. Nakon obilaska Omladinskog doma razmijenjena su iskustva, a govorilo se o mogućem postavljanju izložbe u tom prostoru.


Gradske vijesti - 2014.