clanak False

Otvorenje dječjeg vrtića u Vugrovcu / 1. Zagrebački obrt za čuvanje djece Zvjezdice

Grad nastavlja ulagati u najmlađe: u Sesvetama jutros otvorena dva predškolska objekta, vrtić u Vugrovcu i 1. zagrebački obrt za čuvanje djece.

03.09.2014.

 

Uz prigodnu svečanost gradonačelnik Milan Bandić jutros je u društvu ravnateljice Nade Mladiček i dvoje mališana otvorio novi područni objekt Dječjeg vrtića Sesvete u Vugrovcu.


Radi se o montažnom vrtiću veličine 400 m2 s pripadajućim vanjskim igralištem, sanitarnim čvorovima i drugim pripadajućim prostorijama za realizaciju odgojno obrazovnog rada. U vrtiću su smještene tri odgojne skupine sa 75-ero djece.


Izuzetno smo sretni što je ovaj prekrasan prigorski kraj dobio još jednu ustanovu koji njegovim stanovnicima jamči kvalitetu života, a roditeljima osigurava odgoj i obrazovanje njihove djece od najranije dobi u neposrednoj blizini njihova stanovanja, naglasila je ravnateljica Mladiček. Vrtić Sesvete djeluje na šest lokacija sa ukupno 30 odgojnih skupina i 780 djece, a uživa i status eko škole, odnosno vrtića na koji smo izuzetno ponosni.


Zahvalivši svima koji su sudjelovali u realizaciji ovoga vrtića u kojemu će biti smještena djeca od Đurđekovca , Markovog polja do Vugrovca, gradonačelnik Bandić istaknuo je kako se radi na interpolaciji što više manjih vrtića sa dvije do četiri odgojne skupine. Sljedeći kamen temeljac polagat ćemo u Dragonožcu , a nakon toga i u Brezovici. Iduću godinu planiramo graditi veliki vrtić u Klari, naglasio je gradonačelnik te nadodao kako idući tjedan dana bit otvoren još jedan vrtić i pet škola.

 

 

Zagrebački obrt za čuvanje djece Zvjezdice

 

Odmah nakon otvorenja vrtića, gradonačelnik Bandić obišao je 1. Zagrebački obrt za čuvanje djece Zvjezdice, vlasnice Marice Kopić, otvoren u zagrebačkim Sesvetama.

 

Obiteljsko čuvanje djece je skrb o manjoj grupi djece, najviše njih 12-ero, u prostoru stručno osposobljene dadilje čiji se rad nadzire sukladno novom Zakonu o dadiljama.


Za sada čuvam dvoje djece, a stan zadovoljava uvjete za njih osmero istaknula je vlasnica obrta, te nadodala kako u skorijoj budućnosti planira zaposliti još jednu osobu.

 

Ovo je ogledni primjer kako se kroz Hrvatsku udrugu dadilja, žene samozapošljavaju i pritom pomažu drugima, naglasio je gradonačelnik Bandić, te nadodao da će koncem rujna na Skupštinu uputiti izmjenu i dopunu odluke o sufinanciranju smještaja djece u vrtiće, te će ovakvi obrti imati iste subvencije kao privatni, vjerski i gradski vrtići. S time ćemo otvorit mogućnost mnogim ženama da u određenim dijelovima grada svoje stanove pretvore u prostore za čuvanje djece.


Gradske vijesti - 2014.