clanak False

Otvorenje 14. međunarodnog "Naj, naj, naj festivala"

Gradonačelnik Bandić otvorio je u GK Žar ptica 14. međunarodni Naj, naj, naj festival, koji se održava tijekom šest dana školskih proljetnih praznika.
11.04.2014.

 

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u Gradskom kazalištu Žar ptica 14. međunarodni Naj, naj, naj festival, koji se održava tijekom šest dana školskih proljetnih praznika u organizaciji kazališta Žar ptica

Djeci koja provode praznike u Zagrebu darujemo besplatne predstave, da im ostane u sjećanju da su ih proveli na najljepši mogući način, rekla je osnivačica Festivala i ravnateljica GK Žar ptica Marija Sekelez, naglasivši kako je posebno zahvalna gradonačelniku na podršci i pokroviteljstvu.
Gradonačelnik je jako osjetljiv na socijalnu situaciju svih, a naročito djece i on nam je pomogao da sve realiziramo i budemo izvrsni domaćini našim gostima

Sretan sam što sam danas ovdje i zahvaljujem Mariji Sekelez što već niz godina vodi ovaj Festival i Kazalište. Ovdje je toplina, ljubav, ljepota i profesionalnost i neka tako i ostane da imamo što više uspjeha sa GK Žar ptica. Posebno me veseli što su došli naši gosti iz Sibira – Jakutske Republike koji su dva dana putovali do Zagreba, rekao je gradonačelnik. 

Od 80 prijavljenih predstava dramaturginja i teatrologinja Mira Muhoberac odabrala je 9 domaćih i 5 inozemnih predstava, i to iz Slovenije, Mađarske, Njemačke, Španjolske i Republike Jakutske, a najbolji u 10 kategorija dobit će skulpturu Zlatna Žar ptica. Festival je otvorila predstava Ja i moji osjećaji, kroz koju djeca uče kako prepoznati vlastite osjećaje i kako svoju energiju pretvoriti u maštu i kreativnost. 

Osim u GK Žar ptica, predstave će se izvoditi u kazalištima Mala scena, Kerempuh, Dubrava, Trešnja, Komedija, Travno i Scena Gorica u Velikoj Gorici.


Gradske vijesti - 2014.