clanak False

Otvorena nova ambulanta u Lučkom

12.02.2021.
Gradonačelnik Milan Bandić danas je u društvu Antonije Balenović, ravnateljice Doma zdravlja Zagreb – Centar otvorio novoizgrađenu zgradu Doma zdravlja u Lučkom, a svečani simbolični čin rezanja vrpce su prepustili najmlađim članicama lokalnoga folklornog društva.


Djela govore više od riječi. Već 21 godinu kreiramo politiku ravnomjernog razvoja Zagreba. Danas podižemo zdravstveni standard za oko 20 000 sugrađana iz zapadnog dijela grada.  Grad Zagreb nastavlja s politikom ulaganja u objekte društvene djelatnosti, što je iznimno važno u ovim izazovnim kriznim vremenima u kojima  je zdravstveni sustav pogođen pandemijom i posljedicama potresa. Vjerujem da, osim veće dostupnosti i unaprjeđenja kvalitete zdravstvene zaštite, doprinosimo sigurnosti i kvaliteti života svih naših sugrađana.., rekao je gradonačelnik Bandić.
 
Ravnateljica Balenović je zahvalila gradonačelniku i Gradskomu uredu za zdravstvo te svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta pa je istaknula da će građanima na raspolaganju biti 4 ordinacije obiteljske medicine (2 domske i 2 u zakupu), 2 ordinacije dentalne zdravstvene zaštite (jedna domska i jedna u zakupu), patronažna služba. Najavila je da će s radom započeti i ljekarna nakon što se ishodi dozvola od Ministarstva zdravstva. 

Nova zgrada Ambulante Lučko je u cijelosti prilagođena osobama smanjene pokretljivosti, a nalazi se na adresi Lučko 2a. Sastoji se od dviju etaža na površini od 800 m² te je u njoj osiguran prostor za budući pedijatrijski odjel (ordinaciju).
  
Vrijednost investicije je oko 13,7 milijuna kuna s PDV-om.

Gradske vijesti - 2021.