clanak False

Otvorena Dnevna bolnica u sklopu KB Sveti Duh

11.06.2021.
U okviru KB Sveti Duh, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je danas nove prostorije Dnevne bolnice koja raspolaže sa 100 smještajnih jedinica i obuhvaća više tehnoloških cjelina -internistički, neurološki, kirurški, anesteziološki, ginekološki te terapijski dio za potrebe fizikalne medicine i rehabilitacije.

Velika mi je čast prisustvovati otvorenju Dnevne bolnice koja se nalazi u sklopu najstarije bolnice u Hrvatskoj, istaknuo je gradonačelnik Tomašević te ujedno zahvalio svima koji su sudjelovali u ovom projektu koji traje više od četiri godine, a koji će kako je rekao unaprijediti zdravstvene usluge ne samo građana Zagreba već i Hrvatske. Izgradnja dnevne bolnice zajednički je projekt i investicija Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga, a uz veliku potporu i suglasnost Ministarstva zdravstva osigurano je financiranje nabave medicinske opreme iz bespovratnih sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Izgradnjom Dnevne bolnice građanima se stavlja na raspolaganje 100 smještajnih jedinica, te su stvoreni preduvjeti za učinkovitiju, dostupniju i financijski isplativiju zdravstvenu zaštitu, što nam je strateški cilj, rekao je gradonačelnik. Zahvalio je i  zdravstvenim djelatnicima na nesebičnom radu i požrtvovnosti, posebice u ovom vremenu pandemije kada neprestano daju svoj doprinos.

Ravnatelj KB Sveti Duh Mladen Bušić istaknuo je kako Bolnica ove godine obilježava 217 godina postojanja i kontinuiranog rada te kako se samo sinergijom na lokalnoj i nacionalnoj razini može nastaviti njezin izvrstan rad. Hvala Gradu Zagrebu - našem vlasniku i osnivaču, svima koji su svojim odlukama i izgradnjom dali svoj doprinos da danas imamo ovu Dnevnu bolnicu! Naše medicinsko osoblje predano radi kako bi svim pacijentima pružili potrebnu medicinsku skrb te im osigurali uvjete za vrhunski rad.

Dnevne bolnice i objedinjeni hitni prijemi mijenjaju način pružanja zdravstvene zaštite, i na tome moramo težiti u budućnosti, istaknuo je izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar zdravstva Vili Beroš. Za ovaj projekt osigurali smo bespovratna sredstva u vrijednosti od 50-ak milijuna kuna, to nam je zadatak i nastavit ćemo ga provoditi i u budućnosti. Na ovaj način povećamo i kvalitetu i kvantitetu u pružanju zdravstvene zaštite.
 

Gradske vijesti - 2021.