clanak False

Otvoren prvi Kulturni centarza gluhe osobe u Hrvatskoj

U povodu otvorenja prvog Kulturnog centra za gluhe osobe u Hrvatskoj, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je izložbu slika Moj grad.

14.03.2014.

 

U povodu otvorenja prvog Kulturnog centra za gluhe osobe u Hrvatskoj, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je otvorio izložbu Moj grad, na kojoj su predstavljeni radovi članova Udruge za kulturu osoba oštećena sluha Hrvatske Svijet tišine.


Prostor za Kulturni centar, Udruga je na korištenje dobila od Grada, jer, naglasio je gradonačelnik: Djela govore više od riječi, pogotovo u ovom slučaju - mi ne zagovaramo projekte, mi ih realiziramo! Također, dodao je da je Grad Zagreb jedini grad u Hrvatskoj koji u Gradskoj skupštini ima predstavnicu gluhih i nagluhih osoba, Katarinu Tonković te da se na taj način najbolje zastupaju njihovi interesi.


Predsjednica Udruge Svijet tišine Vanda Šagovac zahvalila je gradonačelniku na potpori i dodijeljenom prostoru te objavila kako je u tom Centru zaposleno pet osoba s oštećenim sluhom.


Gradonačelnik Bandić, u društvu gospođa Šagovac i Tonković, pozvao je okupljene da razgledaju izložbu slika sa zagrebačkim motivima, što su ih naslikali gluhi umjetnici, a rad Koče Popovića, jednog od njih, gradonačelnik je dobio na dar.


Gradske vijesti - 2014.