clanak False

Otvoren program Ljetne pozornice Bundek

12.07.2018.
Program Ljetne pozornice Bundek koji se ove godine održava na obnovljenoj pontonskoj pozornici otvorio je u četvrtak, 12. srpnja zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je sa suradnicima nazočio svečanoj izvedbi operete Vesela udovica.

Gradonačelnik je, otvarajući manifestaciju koja se na jezeru Bundek uzastopce održava od 2013. godine, pozvao građane da uživaju u programima.

„ Neka obnovljena pozornica govori više od tisuću riječi. Večeras uživajte u opereti Vesela udovica, a u nedjelju svi zajedno navijajmo za naše Vatrene“, rekao je gradonačelnik.

Uoči svečanog otvaranja održan je i koncert  Svjetskog jazz orkestra Međunarodne glazbene mladeži, a posjetitelje sve do 21. srpnja očekuje još devet  koncerata.

Već u petak, 13. srpnja u 21:00 sat na novoj pozornici Bundeka dočekuje nas atraktivni Mimika Orchestra pod umjetničkim vodstvom našega skladatelja i saksofonista Maka Murtića, koji će se predstaviti u autorskome projektu Divinities of the Earth and Waters. Program se sastoji od Murtićevih originalnih kompozicija, a izvodi ga ansambl prvorazrednih zagrebačkih jazz glazbenika.

U subotu, 14. srpnja u 21:30 sati slijedi završni koncert XVIII. svjetskoga kongresa saksofonista. Posrijedi je najveća smotra saksofonista u svijetu koja se ovoga ljeta  prvi puta odigrava u Zagrebu, a jedinstvena je to prilika za susret vrhunskih glazbenih profesionalaca, studenata i amatera, saksofonista svih stilova i glazbenih izričaja od klasike i jazza do etna i world glazbe.

Nedjeljam  15. srpnja rezervirana je za 1. međunarodni susret puhačkih orkestara, a nastupaju orkestri iz Zagreba, Zaboka, Opuzena, Pule, Petrovine, Gospića, Lovrana, Đurđevca i Dekanovca, kao i gostujući ansambli iz Mađarske i Slovenije. Program počinje u 19:00 sati.

Nakon susreta puhača, u ponedjeljak 16. srpnja u 21:00 sat očekuje nas "Black Music Tribute" koji donosi atraktivni program izvorne afričke i afroameričke glazbe, koji će okupiti niz istaknutih glazbenika: vokalnu solisticu Ivanu Galić i gitarista Darka Horvata, potom Akademski zbor Vladimir Prelog uz solista Stojana Trajkova, Nevena Resnika za orguljama i Krešu Randića za bubnjevima, kao i Klub Dobre vibracije. Umjetnička voditeljica je Iva Juras.

Ulaz na sve nadolazeće programe na Bundeku je slobodan.

Aktualno