clanak False

Otvoren festival "Ja BiH…5 dana Sarajeva u Zagrebu"

05.09.2014.

U zagrebačkoj galeriji Velvet, gradonačelnik Milan Bandić je svečano otvorio festival Ja BiH5 dana Sarajeva u Zagrebu, petodnevnu manifestaciju što uključuje razna događanja, kao radionice, projekcije filmova, izložbu fotografija, promociju knjiga i slično, s ciljem održavanja suradnje i prijateljstva između dvaju glavnih gradova susjednih država.


Rijetki su oni koji su imali sreću da budu rođeni u Bosni i Hercegovini i da za mjesto življenja odaberu Zagreb. To ne znači da sam zaboravio svoje korijene, volim dobre ljude koji znaju što je život. Lijepo je otići u Sarajevo i to preporučujem svima, rekao je gradonačelnik Bandić.


Predstavljena su zanimljiva imena iz svijeta gastronomije i iz suvremene sarajevske i zagrebačke kulturne scene. Uzvanici su imali prilike uživati u pitama te su štošta mogli naučiti o istinama i zabludama, kao i o raznim mitovima o pravoj bosanskoj piti i bureku. Mogli su isprobavati vina te slušati o specifičnostima bosanske kuhinje i sarajevskih specijaliteta.


Zagreb i Sarajevo uvijek su bili vezani, htjeli smo napraviti festival i donijeti nekakve posebne stvari iz Sarajeva u Zagreb. Nadam se da ćemo i idućih godina nastaviti ovu suradnju, izjavio je Ivica Propadalo, kreativni direktor festivala.
Festival završava u utorak, 9. rujna filmom U zemlji krvi i meda i predstavom Kći Magacina Kabare.


Gradske vijesti - 2014.