clanak False

Otkazani programi u javnim ustanovama u kulturi

13.03.2020.
U skladu s preporukom Nacionalnog stožera civilne zaštite da se zbog pandemije  Corona virusa (COVID-19)  do daljnjega odgode svi skupovi i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od sto ljudi, otkazuju se programi u javnim ustanovama u kulturi - Hrvatskom narodnom kazalištu, Zagrebačkom kazalištu mladih, Satiričkom kazalištu Kerempuh, Gradskom kazalištu Žar ptica, kazalištu "Gavella", Kazalištu "Komedija" kao i Sceni Kontesa, Zagrebačkom kazalištu lutaka i u Gradskom kazalištu Trešnja. Sve informacije vezane uz zamjenu ili vraćanje kupljenih ulaznica mogu se pronaći na službenim internetskim stranica navedenih ustanova.

Arheološki muzej u Zagrebu donio je odluku o odgađanju  svih javnih događanja u Muzej, no  otvoren je za posjetitelje i radi prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Iz Etnografskom muzeja obavještavaju javnost da se odgađaju svi drugi programi javnog okupljanja koji su planirani u narednom razdoblju. Javna događanja otkazuju se i u Muzeju Prigorja te Galeriji Klovićevi iz koje su izvjestili i da se privremeno obustavljaju individualni i grupni posjeti Kuli Lotrščak. Muzej za umjetnost i obrt i dalje ostaje otvoren za posjetitelje prema redovnom radnom vremenu sve do drugačije odluke nadležnih tijela, no do daljnjeg odgađaju sve programe javnog okupljanja. U Umjetničkom paviljonu otkazane su panel diskusije koje su bile najavljene kao popratni program uz izložbu Zagreb, grad umjetnica, a trebale su se održati u razdoblju od 16. ožujka do 12. travnja.

Svi koncerti otkazani su do 14. travnja i u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a sve informacije vezane uz zamjenu ili vraćanje kupljenih ulaznica mogu se pronaći na službenim internetskim stranica www.lisinski.hr.

Programi su otkazani i u centrima za kulturu i to u -  Centru KNAP, Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Centru za kulturu Novi Zagreb, Centru za kulturu Trešnjevka, Kulturnom centru Travno,  Kulturno informativnom centru, Centru za kulturu i informacije Maksimir,  Narodom sveučilištu Sesvete, Narodnom sveučilištu Dubrava, Centru za kulturu i fim August Cesarec,  Centru za likovni odgoj,  Centru mladih Ribnjak, Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu – POGON, a sva javna događanja otkazuju i iz  Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust.

Aktualno