clanak False

Opus glamurozne Marlene Dietrich u kinu Kinoteka

25.11.2019.
Kino Kinoteka nastavlja s opusima posvećenima najvećim zvijezdama klasičnog Hollywooda, a ovaj tjedan na programu su filmovi slavne njemačko-američke glumice i pjevačice Marlene Dietrich. 
 
Njezina dugogodišnja uspješna karijera počinje 1920-ih u Berlinu na kazališnim daskama i u nijemim filmovima. Međunarodnu prepoznatljivost donosi joj uloga Lola-Lole u Plavom anđelu (1930.), nakon koje sklapa ugovor s holivudskim studijem Paramount Pictures. Postaje poznata po svom glamuroznom i egzotičnom izgledu, a svjetsku slavu stječe ulogama u holivudskim filmovima Maroko (1930.),Shanghai Express (1932.) i Želja (1936.), koji su učvrstili njezin status filmske zvijezde i jedne od najplaćenijih glumica tog doba. Uz glumačku karijeru, proslavila se i kao kabaretska umjetnica, a tijekom cijelog života prati ju imidž fatalne žene i jedne od najvećih modnih ikona. 
 
Fatalnu i osebujnu Marlene Dietrich od 26. do 29. studenog na velikom platnu kina Kinoteka gledamo u filmovima KismetSuđenje u NürnberguSvjedok optužbe i Anđeo. U utorak, 26. studenog ne propustite avanturističko-fantastični film Kismet (1944.), redatelja Williama Dieterlea, poznat po sjajnoj kostimografiji i sceni u kojoj je Marlene Dietrich potpuno obojana u zlatnu boju. Ratnu dramu Stanleyja Kramera, inspiriranu suđenjem ratnim zločincima iz Drugog svjetskog rata u kojoj Marlene Dietrich glumi ratnu udovicu, Suđenje u Nürnbergu, pogledajte u srijedu, 27. studenoga. U četvrtak, 28. studenog slijedi jedan od najboljih filmova u njezinoj karijeri, nastao kao adaptacija kratke priče Agathe Christie, krimić Svjedok optužbe (1957.) u režiji Billyja Wildera. Opus ove holivudske dive završava u petak, 29. studenog filmom Anđeo (1937.) redatelja Ernsta Lubitscha, zanimljivom pričom o ljubavnom trokutu.
 
Filmovi iz programa Kino kao nekad – Marlene Dietrich prikazuju se od 20 sati, a cijena ulaznice iznosi 15 kuna. Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr / www.kinokinoteka.hr ili na blagajni kina prije projekcije.
 
Više informacija: www.kinokinoteka.hr // www.facebook.com/KinoKinoteka

Aktualno