clanak False

Održan sastanak s ravnateljima domova za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba te predstavnicima Centra za socijalnu skrb Zagreb

08.06.2020.
U petak 5. lipnja 2020. predstavnici Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom održali su sastanak s ravnateljima domova za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba te ravnateljicom i predstojnicima podružnica Centra za socijalnu skrb Zagreb.  
Cilj sastanka bilo je unapređenje suradnje te planiranje daljnjih koraka zajedničkog djelovanja. Fokus sastanaka bio je na zbrinjavanju osoba starije životne dobi kojima su zbog potresa uništena kućanstva i to kroz osiguravanje smještaja u domovima za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba. Istaknuto je kako je dio starijih sugrađana smješten u Studentskom domu „Cvjetno naselje“ te je njihovo zbrinjavanje prioritetno. Važnu ulogu u tome ima zajedničko djelovanje i koordinacija Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, domova za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba te Centra za socijalnu skrb Zagreb kako bi se pronašla što kvalitetnija rješenja. Na sastanku su dogovoreni daljnji koraci s ciljem pronalaska adekvatnog smještaja za osobe starije životne dobi pogođene potresom. 
Dosadašnja suradnja između dionika sastanka bila je izrazito uspješna i efikasna, a obzirom na dogovore postignute na sastanku, vjerujemo kako će ista biti nastavljena i u budućnosti.

Aktualnosti / događanja