clanak False

Obilazak Gradske četvrti Trnje

29.01.2021.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas sa suradnicima i predstavnicima vijeća gradskih četvrti, mjesnih odbora i trgovačkih društava Gradsku četvrt Trnje.

U Mjesnom odboru Cvjetnica u planu malih komunalnih akcija za 2021. je uređenje dotrajalog nogostupa u Poljičkoj ulici. „Poljička ulica je jedna od žila kucavica ovog dijela Zagreba jer spaja naselje Vrbik s Vukovarskom avenijom. Sredstva su osigurana, potrebna dokumentacija je ishođena, a početak radova očekujemo u ožujku“, istaknuo je predsjednik Vijeća gradske četvrti Trnje Mato Bartoluci. Procjena vrijednosti radova je oko 400 000 kuna.

U Mjesnom odboru Vrbik, također u planu za 2021., je rekonstrukcija raskrižja na lokaciji Kninski trg – Ulica Vrbik. Kako je objasnila predsjednica Vijeća mjesnog odbora Blanka Matek, sanacija prometnica i raskrižja je prioritet Mjesnog odbora jer su uske ulice postale vrlo prometne zbog vozača koji skraćuju put od Slavonske do Vukovarske kroz ovo gusto naseljeno područje. „Projekt je planiran još za prošlu godinu ali smo zbog epidemiološke situacije odgodili za ovu godinu. Radovi bi trebali početi na proljeće, a ukupna vrijednost je procijenjena na oko 345 000 kuna“, rekla je.

Nedaleko od Vrbika, u Krčkoj ulici, u tijeku su radovi na drugoj i posljednjoj fazi izgradnje dječjeg igrališta pored dvorišta Osnovne škole Davorin Trstenjak. Kako se čulo, igralište će biti ograđeno, postavit će se nove sprave te će biti uređen okoliš. Ukupna investicija iznosi 580 000 kuna, a završetak radova se očekuje krajem veljače.

Uskoro će početi i radovi na uređenju nogostupa u Bosutskoj ulici - od Trnjanske ulice do Crkve Krista Kralja. Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Trnje Marin Kacun je istaknuo da će sanacija nogostupa povećati sigurnost pješaka te da se početak radova očekuje na proljeće. Radovi će trajati oko dva tjedna.

Na području Mjesnog odbora Staro Trnje nedavno su završeni radovi na sanaciji krovišta Veslačkog kluba Croatia. Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Staro Trnje Boris Dobrilović je objasnio da su prošle godine izvršeni radovi nanošenja nove fasade na objekt Kluba, izmijenjena je izolacija, dok je krovište, koje je prokišnjavalo, obnovljeno u rujnu 2020.
Ukupna vrijednost svih radova je bila 430 000 kuna.

Gradske vijesti - 2021.