clanak False

Obilazak Gradske četvrti Maksimir

Gradonačelnik Milan Bandić danas je, u pratnji suradnika i novinara, u prvom ovogodišnjem obilasku gradskih četvrti, obišao Maksimir.
15.03.2014.

 

Gradonačelnik Milan Bandić danas je u pratnji suradnika i novinara, u prvom ovogodišnjem obilasku gradskih četvrti, obišao Maksimir, odnosno MO Dinko Šimunović u Šarpčevoj ulici, ulicu Trnac, ulice oko OŠ Bukovac, zatim Dom za starije i nemoćne osobe, parkovnu površinu između Maksimirske ceste i Hegedušićeve ulice, ulicu Jordanovac te plato Maksimirske ceste kbr. 67-77.


Prva točka obilaska bila je zgrada MO Dinko Šimunović u Šarpčevoj ulici. Predsjednik vijeća gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić objasnio je okupljenima u koje kapitalne objekte će se ulagati i koje će se ulice obnavljati malim komunalnim akcijama u gradskoj četvrti. Što se pak tiče same zgrade mjesnog odbora, u tijeku je izrada projektne dokumentacije za objekt koji će koristiti MO Dinko Šimunović i DV Mali Princ.


Želimo čist i uredan Zagreb, stoga Turistička zajednica Grada Zagreba, kako bi potaknula svoje sugrađane na djelovanje od ove godine planira dodjelu nagrada za najuređenije objekte u Gradu Zagrebu: zgradu, park, školu, dječje i školsko igralište te mnoge druge objekte, sve kako bismo imali što pristupačniji i uređeniji grad – poručio je gradonačelnik.


Nakon toga, gradonačelnik Bandić posjetio je ulicu Trnac gdje su u tijeku radovi na asfaltiranju prometnice, čija vrijednost iznosi 325 000 kuna te ulice oko OŠ Bukovac, gdje se obavljaju pripremni radovi, a najavljeno je da će se u ljetnome programu pojačanog održavanja izvesti radovi na ulicama Požarinje (od II. Požarinje do Parka Maksimir, 800 000 kuna) i Mogilske (od parka Maksimir do Predškolske, 700 000 kuna). Također, planiraju se radovi na izgradnji oborinske odvodnje i nogostupa u ulici Gornji Bukovac, od Svetošimunske (1 320 000 kuna). Tijekom ljetnih mjeseci u zoni OŠ Bukovac asfaltirat će se Bukovačka cesta (od Barutanskog jarka prema sjeveru, oko 4 200 m, 4 milijuna kuna) te ulice Prilesje i Bukovački vijenac.


Predsjednica MO Bukovac Zrinka Pivčević je naglasila da će se ulagati u sanaciju igrališta OŠ Bukovac, a predviđa se cijena od oko 700 000 kuna. Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić je poručio da se radi sve kako bi se nadogradila OŠ Bukovac, a trenutno je u tijeku rješavanje imovinsko pravnih odnosa i već iduće godine bi se ideja o toj kapitalnoj nadogradnji mogla realizirati.


Sljedeća postaja je bio Dom umirovljenika Maksimir. Na zelenoj površini uz Dom uredit će se vježbališta za osobe starije životne dobi, nabavit će se i montirati sprave za vježbanje osoba starije dobi te će se, također, urediti zelene površine. U ovu investiciju će se uložiti oko 193 000 kuna.


1974. sam krenuo odavde, a za 10 godina se ponovo vraćam ovdje, pa bi bio red da malo uredim ovu lokaciju – našalio se gradonačelnik te je pozdravio umirovljenike koji su ga nudili čajem i fritulicama.


Uslijedio je obilazak parkovne površine između Maksimirske i Hegedušićeve, gdje se planira uređenje zelene površine za istrčavanja pasa.


U ulici Jordanovac, zagrebački se gradonačelnik uvjerio kako teku radovi na asfaltiranju i zamjeni rubnjaka i uređenju parkirališnih mjesta. Vrijednost ovih radova je 700 000 kuna.


Konačna točka obilaska bio je plato na Maksimirskoj cesti između kbr. 67-77. gdje se pripremaju radovi za uređenje i sanaciju zapuštene površine. Vrijednost investicije je oko pola milijuna kuna.
Ovo je idealno mjesto za trg, treba staviti malu fontanu, ovdje bi građani mogli u miru popiti kavicu. – rekao je gradonačelnik.


Gradske vijesti - 2014.