clanak False

Obavijest za izvaninstitucionalni sektor

01.04.2020.
Posebne okolnosti koje su zadesile naš grad – pandemiju i potres koji se dogodio u nedjelju 22.3.2020. – onemogućile su održavanje kulturnih programa i umjetničkih aktivnosti kojima se kao kulturno središte Republike Hrvatske Grad Zagreb ponosi.
 
Imajući u vidu kako su nositelji značajnog i važnog dijela kulturnih programa i umjetničkih aktivnosti Grada Zagreba umjetnici i djelatnici u kulturi te udruge i umjetničke organizacije, ova nemila situacija stvorila je i dodatne otegotne okolnosti u održavanju kreativne i temeljne egzistencijalne razine svakog umjetnika i umjetničkog udruženja ponaosob. Gubitkom mogućnosti djelovanja, društveni i ekonomski status upravo ovog dijela kulturne scene je značajno ugrožen.
 
Gradski ured za kulturu cijeni i poštuje kulturni i umjetnički rad svih dionika u kulturi, a posebice izvaninstitucionalnog sektora. U cilju ublažavanja negativnih učinaka koju osjeća izvaninstitucionalni sektor ili će tek osjećati kao rezultate ove pandemije i elementarne nepogode, te imajući u vidu financijske mogućnosti Grada Zagreba, obavještavamo sve umjetnike, udruge i umjetničke organizacije kako s pažnjom provodimo evaluaciju Programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2020. U tom smislu se svi rokovi izvršenja definirani ugovorima o financiranju do daljnjega stavljaju izvan snage. Također, poduzimamo aktivnosti vezane uz isplatu sredstava po odobrenim programima kako bi izvaninstitucionalnom sektoru omogućili isplatu naknada i honorara.
 
Obavještavamo vas također kako Gradski ured za kulturu podržava sva vaša nastojanja i napore kojima omogućavate dostupnost kulturnih sadržaja na digitalnim platformama.    
 
Slobodno nam se obratite kako bi zajedničkim snagama prebrodili ovu tešku situaciju.           
 
Gradski ured za kulturu je zbog nastalih oštećenja zgrade uslijed potresa privremeno smješten na adresi Avenija Dubrovnik 17, Muzej suvremene umjetnosti.
 
Molimo da nas kontaktirate isključivo na kultura@zagreb.hr

Aktualno