clanak False

Novi program Hrvatskog narodnog kazališta na otvorenom

04.05.2020.
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu Zagrepčankama i Zagrepčanima daruje mini operne spektakle na otvorenom u izvedbi solista Opere. Od ponedjeljka 4. svibnja, HNK u Zagrebu obilazit će zagrebačke kvartove te omogućiti građanima da sa svojih prozora, terasa i balkona slušaju neke od najatraktivijih opernih arija. Zahvala je to našim sugrađanima koji su u ovim nesvakidašnjim i kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali u svojim domovima.

No, zahvala je to i svim vjernim i novim gledateljima koji su otkad je kazalište prestalo s radom i pokrenulo prikazivanje svojih hit predstava na digitalnim platformama, izvedbe HNK u Zagrebu gledali nevjerojatnih pola milijuna puta. Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, do ponovnog otvaranja vrata svoje kuće, ovim putem želi održati dosadašnju iznimno uspješnu komunikaciju  s gledateljima koji će ovaj puta gledajući soliste i slušajući operne arije u svom kvartu, sa svojih balkona, terasa i prozora, osjetiti dah atmosfere poput one jedinstvene u kazališnoj dvorani zagrebačkoga HNK.

Projekt HNK u vašem kvartu realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba koja će programe popratiti i na svojim internetskim stranicama www.infozagreb.hr te na društvenim mrežama.

Prvi koncert na otvorenom održat će se u ponedjeljak, 4. svibnja u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu s početkom u 20 sati. Građani će sa svojih balkona, prozora i terasa moći uživati u arijama iz poznatih opera poput Don Giovannija, Seviljskog brijača i Trubadura u izvedbi solistice Opere Lane Kos i prvaka  Ljubomira Puškarića.

Stoga, pozivamo  građanke i građane  Zagreba da pjevaju sa solistima zagrebačke Opere, ali sa sigurne udaljenosti, sa svojih balkona, prozora i terasa. Slučajne prolaznike molimo da se pridržavaju mjera zaštite i socijalne distance.

Sve informacije o programu možete pronaći na www.hnk.hr kao i na društvenim mrežama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.
 
 
PROGRAM: HNK U VAŠEM KVARTU
 
4. svibnja u 20 sati
Zrinjevac, paviljon


Lana Kos, sopran
Ljubomir Puškarić, bariton
Nina Cossetto, klavir
 
6. svibnja u 20 sati
Travno, Mamutica

plato kod KUC Travno (B. Magovca 17)
Ivana Lazar, sopran
Ozren Bilušić, bas bariton
Nina Cossetto, klavir
 
9. svibnja u 20 sati
Martićeva 14 D kod Bookse

Valentina Fijačko Kobić, sopran
Dubravka Šeparović Mušović, mezzosopran
Helena Borović, klavir
 
13.svibnja u 20 sati 
Vrbani, park kod shopping centra Point
Rudeška cesta 169 A

Ivana Lazar, sopran
Davor Radić, bariton
Vjekoslav Babić, klavir
 
16. svibnja u 20sati        
Park dr. Franje Tuđmana, iza Ministarstva graditeljstva
Republike Austrije 20


Tamara Franetović-Felbinger, sopran
Stjepan Franetović, tenor
Vjekoslav Babić, klavir
 
 

Aktualno