clanak False

Novi online projekt Muzeja suvremene umjetnosti

15.04.2020.
Ovaj tjedan, u suradnji s umjetnicama i umjetnicima Muzej suvremene umjetnosti  pokreće online projekt „FB for your thoughts / FB misao na dan“. Brojni umjetnici s kojima surađuju, zbog specifičnosti svoga djelovanja, ovom globalnom krizom posebno su pogođeni. Kako izgleda svakodnevnica naših umjetnica i umjetnika, o čemu razmišljaju i na koje se sve načine nose s ovom trenutnom situacijom, kako podnose izolaciju, neizvjesnost, koje su njihove brige, strepnje, radosti, što ih tješi, ali i inspirira da nastave stvarati - sve su to pitanja koja su nas zanimala kada smo ih pozvali da s nama podijele svoje misli i sudjeluju u projektu „FB for your thoughts / FB misao na dan“.
 
S obzirom na to da je Muzej već tjednima zatvoren, kao prostor u kojem mogu podijeliti svoja razmišljanja ili svoju tišinu odabrana je društvena mreža  Facebook, platforma putem koje se većina nas informira i koristi ju za razmjenu misli, komentara i ideja.
 
Putem virtualnog programa MSU NON STOP (#MSUnonStop), koji se trenutno može pratiti putem društvenih mreža (FacebookInstagram i YouTube), nastavljaju svakodnevno donositi ono najbolje od domaće i strane suvremene umjetnosti.
 
U tjednu koji je pred nama iz MSU-a izdvajaju:
Utorak, 14.4.2020.
Predstavljamo umjetničko djelo suvremenog umjetnika i esejisa Željka Jermana „Moja godina 1977.“ koje se nalazi u zbirci MSU-a.
Srijeda, 15.4.2020.
Nastavljamo s predstavljanjem radova iz fundusa Muzeja „iz drugog kuta“ iz perspektive Kluba mladih MSU-a. Ovaj put Klub predstavlja skulpturu Vjenceslava Richtera „Nada“.
Četvrtak, 16.4.2020.
Donosimo radove Williama Anthonya, njujorškog umjetnika hrvatskog podrijetla, čije je crteže naručivao Andy Warhol za svoj časopis „Interview“.
Petak, 17.4.2020.
Djelom umjetnice Sanje Iveković  o uznemirujućoj temi, o kojoj mnogi šute, obiteljskom nasilju predstavljamo još jedan rad iz fundusa Muzeja „iz drugog kuta“ iz perspektive Kluba mladih MSU-a.
Subota, 18.4.2020.
Iz Zbirke marginalne umjetnosti donosimo djelo umjetnika Stjepana Bukovine „Prvi ljudi Božica i Tom“, nastalo iz umjetnikovih razmišljanja o postanku svijeta.
Nedjelja, 19.4.2020.
Na kraju tjedna, kroz fotografski opus jednog od najvećih hrvatskih fotografa Toše Dabca, donosimo vam fotografski kviz i vodimo  vas u „šetnju kroz prošlost“ po Istri i duž obale.
 
I na kraju, naše MSU kino, u suradnji s Kinom Metropolis i mrežom MUBI, omogućava vam online gledanje brojnih filmova u sljedeća tri mjeseca, dostupnih na poveznici ovdje.
 
 
 

Aktualno