clanak False

Nova filmska produkcija u kinu Kinoteka

03.04.2019.
Program kina Kinoteke ovaj tjedan posvećuje se filmovima novije produkcije i prikazuje pet odabranih recentnih naslova: Halla ide u ratKrivnjaLeptiriKavalir s pištoljem Skrivena poruka
 
U utorak, 2. travnja ne propustite film redatelja Benedikta Erlingssona Halla ide u rat o neovisnoj pedesetogodišnjakinji s Islanda koja, iza naizgled mirne rutine učiteljice zborskog pjevanja, vodi buran dvostruki život kao predana i radikalna ekološka aktivistica. No, kada joj se odobri zahtjev za posvajanje djeteta, sve se zakomplicira. 

Danski film u režiji Gustava Möllera, Krivnjana rasporedu je u srijedu, 3. travnja. Riječ je o napetom trileru koji se događa u jednoj prostoriji dok policajac pokušava riješiti zapetljani slučaj otmice. Premijerno je prikazan na Sundance Film Festivalu gdje je osvojio nagradu publike za najbolji film, dok je na Rotterdam Film Festivalu, uz nagradu  publike, osvojio i IFFR Youth nagradu. 

U turskom filmu Leptiri pratimo Suzi i njezinu braću Cemala i Kenana koji gotovo uopće ne komuniciraju otkad su kao tinejdžeri odselili iz malog rodnog sela, a kontakt su izgubili i s ocem. Situaciju mijenja očev neočekivani telefonski poziv najstarijem Cemalu, sa zahtjevom da se svi troje odmah vrate u selo. Cemal okuplja brata i sestru, te unatoč oklijevanju kreću na neobično putovanje. Pokušavajući ponovno povezati komadiće disfunkcionalne obitelji i suočiti se sa zajedničkom prošlošću, postepeno se upoznaju, ne sluteći da ih tek u selu čekaju najveća iznenađenja. Film je osvojio glavnu nagradu žirija na Sundance Film Festivalu, a prikazan je i na Rotterdam Film Festivalu. Leptire gledamo u četvrtak, 4. travnja.

Petak, 5. travnja, rezerviran je za Kavalira s pištoljem Davida Lowryja, u kojem glavne uloge tumače Robert Redford, Sissy Spacek, Danny Glover, Tom Waits. Film je temeljen na istinitoj priči o Forrestu Tuckeru (Redford), a prati njegov odvažan bijeg iz zatvora San Quentin u dobi od 70 godina pa sve do niza pljački bez presedana koje su zbunile predstavnike zakona i zadivile javnost. Neprestano mu se za petama nalaze detektiv John Hunt (Affleck) koji pomalo postaje očaran Forrestovom predanošću poslu te žena (Spacek) koja ga voli unatoč njegovoj izabranoj profesiji. Kavalir s pištoljem ponovno će biti prikazan u kinu Kinoteka 13. travnja.
 
Američki film Skrivena poruka u režiji Davida Roberta Mitchella na repertoaru je u subotu, 6. veljače. Sam (Andrew Garfield) je razočaran 33-godišnjak koji upoznaje misterioznu ženu Sarah (Riley Keough), koja se zabavlja u bazenu svog stana. Kad Sarah nestane, Sam krene u nadrealni zadatak diljem Los Angelesa da dekodira tajnu iza njenog nestanka, vodeći ga u najkrvavije dubine otajstva, skandala i zavjere u Los Angelesu.
 
Svi filmovi prikazuju se od 20 sati. Cijena ulaznica za projekcije filmova iznosi 20 kuna. Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr / www.kinokinoteka.hr ili na blagajni kina prije projekcije.
 
 

Aktualno