clanak False

Nastavak suradnje Zagreba i Šangaja

Uoči Šangajske večeri, gradonačelnik Bandić primio je delegaciju najvećeg kineskog grada, na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Tu Guangshaom.
24.09.2014.

Uoči večerašnje prezentacije Šangaja kao turističke destinacije u zagrebačkom hotelu Esplanade, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić upriličio je u palači Dverce prijem za izaslanstvo prijateljskoga grada što ga je predvodio zamjenik gradonačelnika Šangaja Tu Guangshao.


Zaželjevši dragim gostima ugodan boravak u Zagrebu, gradu koji je sa Šangajem povezan prijateljstvom dugim 34 godine, gradonačelnik Bandić izrazio je zadovoljstvo što je u rujnu 2013. to prijateljstvo potvrđeno i potpisivanjem Memoranduma razumijevanja o prijateljstvu dvaju gradova 2013.-2017. Današnji susret, smatra gradonačelnik, korak je ka još boljim odnosima i suradnji gradova i država.


Prošlogodišnji Memorandum čvrsti je temelj bilateralne suradnje i u budućnosti. Njime je otvoreno još više prostora i stvoren dodatni potencijal za suradnju koji ćemo sigurno iskoristiti – rekao je zamjenik Tu Guangshao pozvavši zagrebačkog gradonačelnika da sljedeće godine posjeti Šangaj u povodu obilježavanja 35. obljetnice prijateljstva i suradnje dvaju gradova.


Gradske vijesti - 2014.