clanak False

Najavljen 23. Zagreb maraton

04.10.2014.

Na glavnom gradskom trgu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanje i sporta Tomislav Paškvalin, predsjednik Atletskog kluba Maksimir Ante Blažanin, naša uspješna skakčica u vis Ana Šimić i direktor marketinga Adidasa najavili su održavanje ovogodišnjeg 23. Zagreb maratona koji će se održati u nedjelju, 12. listopada. 

Ukoliko svake godine budemo dizali ljestvicu kao naša Ana Šimić, Zagreb maraton će kroz koju godinu postati hrvatski brend, rekao je gradonačelnik Bandić i pozvao sugrađane da u što većem broju sudjeluju. 

Kao i prijašnjih godina sudionici će se natjecati u tri kategorije – u maratonu od 42, polumaratonu od 21 te u utrci za građane od pet kilometara. Start i cilj su, već uobičajeno na Trgu bana Jelačića, a trči se prema istoku, Jurišićevom, Martićevom i Vlaškom do Dupca pa natrag prema zapadu istim putem preko Trga bana Jelačića, Ilicom, do Selske. Maratonci trče dva, a polumaratonci jedan krug. 

Utrka građana održava se na istoj stazi, ali počinje pet minuta nakon maratona i polumaratona.


Gradske vijesti - 2014.