clanak False

Nagrađeni najbolji na Floraartu te pobjednici natječaja Uljepšajmo naš Zagreb

30.05.2014.

(Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić večeras je u palači Dverce uručio nagrade pobjednicima natječaja "Uljepšajmo naš Zagreb" za najbolje uređene gradske i druge površine i objekte, a nagrade su uručene i najboljim izlagačima 49. međunarodne vrtne izložbe "Floraart", koja se do 1. lipnja održava na Bundeku. 

Najljepša zagrebačka ulica je Ulica Ferde Livadića u Maksimiru, druga je Prilaz baruna Filipovića na Črnomercu, a treća Ulica Hrvatske bratske zajednice u Trnju. 

Od trgova u kvartu najljepšim je proglašen Trg svete Marije Čučerske u Gornjoj Dubravi, drugi je Trg svetog Šimuna u Podsljemenu, a treći Dubravkin trg u Trnju. 

Najljepši objekt mjesne samouprave s okolišem je Mjesni odbor Horvati Srednjaci, drugi je Mjesni odbor Gračani, a treći Mjesni odbor Medvedgrad. 

Od dječjih igrališta najljepše je ono uz nasip, južno od Boćarskog doma, drugo je na Trgu kralja Petra Svačića, a treće dječje igralište u Parku 101. brigade u Gajnicama. 

Najljepše sportsko igralište je Sportsko rekreacijski centar Trnava, drugo je Sportsko igralište Gračani, a treće Sportsko igralište Kozjak. 

Među dvorištima dječjeg vrtića najljepšim je proglašeno ono dječjeg vrtića "Hrvatski Leskovac", područni vrtić "Zvončići", a slijede dvorište dječjeg vrtića "Srednjaci" te treće dječjeg vrtića "Cvrčak". Najljepše školsko dvorište je dvorište OŠ "Nad lipom", drugo je OŠ "Davorina Trstenjaka", a treće OŠ "Jelkovec". 

Najljepši objekt socijalne ustanove s okolišem je Dom za starije i nemoćne osobe "Trešnjevka", drugi je Dom za starije i nemoćne osobe "Sveti Josip", a treći Centar za rehabilitaciju "Silver". 

Od uređenih stambenih zgrada s okolišem najljepšom je ocijenjeno ono u ulici Krešimira Kovačevića 6 (predstavnik suvlasnika Dragana Berdin), druga je Palmotićeva 37 (predstavnik suvlasnika Vladimir Mudrovčić), a treća Kredarička 1-d (predstavnik suvlasnika Emil Mikec). 

Najljepše uređena poslovna zgrada s okolišem je Poslovni centar Heinzelova, Auto Hrvatska d.d., druga je Poslovni centar Green Gold, PB Grad d.o.o., dok treće mjesto nije dodijeljeno. Najljepša terasa ugostiteljskog objekta je caffe bara "Blok", druga je caffe bara "Amelie", a treće mjesto nije dodijeljeno. 

Najljepšom okućnicom obiteljske kućeproglašeno je ono od Josipe i Ljubomira Čuvalo, druga je od Zlatka Cveka, a treća od Anđelke Cikojević. 

Na "Floraartu" je u kategoriji vlastita proizvodnja ljetnica, trajnica, lončanica, rezanog cvijeća i kaktusa, prvu nagradu osvojila tvrtka TKS FLORA, a u kategorijama vlastita proizvodnja dendro materijala i kreativni izraz u oblikovanju prostora Zagrebački holding - podružnica Zrinjevac. Zrinjevac je osvojio i nagradu za opći dojam izložbenog prostora. Nagradu Turističke zajednice grada Zagreba dobile su Hrvatske šume. 

Za najljepši detalj prvu nagradu dobila je tvrtka Solis s projektom za detalj "zeleni zid", a posebnu nagradu za orginalno izvedbeno rješenje tvrtka Pevec. 

Prvu nagradu za kućni vrt površine veće od 500 četvornih metara dobio je Zlatko Bublić, a za kućni vrt od 100 do 500 četvornih metara prva nagrada pripala je Snježani i Stjepanu Dianežević, dok je za kućni vrt površine do 100 četvornih metara prva nagrada pripala Gini Komljenovgić. Posebna nagrada za skladan međusobni odnos ukrasnih vrsta i korisnog dijela vrta (povrtnjak, voćnjak), te raznolikost trajnica pripala je Ljiljanki Car, a posebna nagrada za unošenje tradicijskih elemenata u prostor vrta Snježani Brkić. 

U tradicionalnom natjecanju "Hrvatski KUP florista" pobjednik je Tihomir Košćak koji je osvojio i prva mjesta za "vjenčani stručak", "aranžiranje stola" i "aranžman slobodnog stila". Prvo mjesto za "fantaziju" osvojila je Sanja Hržić. 

U međunarodnom natjecanju učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća, u disciplini cvjetni aranžman slobodnog stila, prvo mjesto osvojila je Katarina Klemenčić "Biotehniški center Naklo" iz Slovenije.


Gradske vijesti - 2014.