clanak False

Mnoštvo predstava na VIII. Bobijevim danima smijeha

02.10.2019.
U  Histrionskom domu uskoro počinje još jedno izdanje festivala komedija, posvećeno velikom histrionu Josipu Bobiju Marottiju.  U sklopu ovogodišnjih  VIII. Bobijevih dana smijeha posjetitelje očekuje pregršt različitih komedija gostujućih kazališta . Manifestacije VIII. Bobijevi dani smijeha počinje 17. listopada i trajat će do 30. listopada, a na programu je čak petnaest različitih komedija. Na ovogodišnjem festivalu komedija gostovat će predstave iz Beograda, Karlovca, Požege, Zadra, Vinkovaca, Malog Lošinja, kao i iz brojnih zagrebačkih kazališta.

Sve predstave se održavaju u 20h u Histrionskom domu (Ilica 90), osim predstava Malograđani - GDK Gavella i Zaljubljeni Shakespeare - ZGK Komedija koje će se održati u matičnim kazalištima.VIII. Bobijeve dane smijeha 17. listopada otvorit će predstava Fine strine s Opatovine Nine Škrabea, koja je premijerno izvedena u srpnju na Ljetnoj pozornici Opatovina, a  ista predstva igrat će i na zatvaranju Festivala u srijedu 30. listopada kada će biti i svečana dodjela nagrada VIII. Bobijevih dana smijeha.

Bobijevi dani smijeha u Histrionskom domu održavaju se od 2012. godine u čast histrionu Josipu Bobiju Marottiju. Bobi je glumio u histrionskim predstavama od 1986. i to u čak 19 predstava.

Više informacija o programu na poveznici ovdje

Aktualno