clanak False

Mnoštvo koncerata od srijede na Ljetnoj pozornici Bundek

09.07.2019.
U srcu grada uživanje u glazbi na travi Trga kralja Tomislava na festivalu Zagreb Classic, a već od sutra, u srijedu 10.7. glazbeno osvježenje uz jezero i birani koncerti u jedinstvenom ambijentu Ljetne pozornice Bundek.
 
Ljetnu pozornicu Bundek u srijedu 10.7. otvara Opera b.b. operetom Šišmiš Johanna Straussa ml. u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića, pod dirigentskom palicom Darijana Ivezića, a niz zanimljivih i atraktivnih koncertnih programa - dan za danom - u četvrtak 11.7. nastavlja se glazbenim spektaklom Oxygene Jean-Michela Jarrea u izvedbi poznatih samoborskih udaraljkaša Sudar Percussion.
 
U petak 12.7. na ponton na Bundeku stiže Ansambl Lado s programom Mi nosimo zelen venčec, a za njima u subotu 13.7. slijedi Međunarodni susret puhačkih orkestara s više od 300 sudionika i orkestrima iz Mađarske, Poljske, Češke, Italije, Slovenije i Hrvatske.
 
Nedjelja 14. i ponedjeljak 15.7. rezervirani su za "mlade snage" jazza. Ljetna pozornica Bundek ove godine predstavlja dva jazz ansambla: Lasse Lindgren Big Constellation (14.7.) i Filosofia (15.7.).
 
U utorak 16.7. Međunarodna smotra folklora nastupom mongolskoga vokalnog ansambla Coor gostuje na Bundeku, a u srijedu 17.7. na pozornicu Bundek stižu naš ugledni jazz pijanist i skladatelj Zvjezdan Ružić u društvu čuvene bugarske vokalistice Neli Andreeve i njezina Djevojačkog zbora Nusha.
 
U četvrtak 18.7. Tamburaški orkestar HRT-a pod vodstvom Siniše Leopolda te uz soliste Bojana Jambrošića i Danijelu Pintarić predstavlja program Kajkavski biseri, dok u petak 19.7. program zatvara Mirko Švenda Žiga uz svoje Bandiste u programu u povodu 100. godišnjice pripojenja Međimurja domovini.
 
Svi koncerti počinju u 21:00 sati, a ulaz na sve programe je slobodan.
 
LJETNA POZORNICA BUNDEK - RASPORED PROGRAMA
* Izvedbe počinju u 21:00

Srijeda 10.7.
 
OPERA b.b.
Johann STRAUSS ml.: ŠIŠMIŠ
 
Režija: Branka Cvitković, Dinko Bogdanić
Dirigent: Darijan Ivezić
Kostimografija: Dženisa Pecotić
Scenografija: Marta Crnobrnja
 
Gabriel Pl. Eisenstein: Ronald Braus
Rosalinda: Lidija Horvat-Dunjko
Dr. Falke: Zvonimir Ivanović / Martin Gelić
Frank: Nenad Tudaković / Dejan Jakovljević
Princ Orlofsky: Blanka Tkalčić / Marko Antolković
Adela: Josipa Bilić / Irma Dragičević
Dr. Blind: Dominik Došen / Davor Ljubič
Alfredo: Siniša Galović / Martin Gelić
Ida: Mirna Sporiš / Vita Vukov
Frosch: Branka Cvitković
Teta: Nada Abrus
 
Opera b.b. Zagreb je prvo komorno operno kazalište u Hrvatskoj koje djeluje od 2006. godine s ciljem promocije operne umjetnosti u Hrvatskoj i izvan nje. Od samog početka rada ljetne pozornice na Bundeku, Opera b.b. nam je predstavljala najpopularnije operete koje se ne izvode tako često u ostalim kazalištima.

Četvrtak 11.7.
 
SUDAR PERCUSSION
OXYGENE - Jean-Michel Jarre
 
Ansambl udaraljkaša iz Samobora jedinstven po mnogočemu. Nastupali su s mnogim domaćim i svjetskim umjetnicima, Matejom Meštrovićem, Stefanom Milenkovićem... i svirali na mnogim svjetskim i domaćim scenama i festivalima. Znamo ih i mi na Bundeku. Ove nam godine predstavljaju svoj novi projekt Oxygene - njihovu interpretaciju glazbe slavnog francuskog skladatelja Jean-Michela Jarrea.
 
Adriano Bernobić, bubnjevi
Robert Batelić, klavir
Aleksandar Vešić, bas gitara
Filip Merčep, marimba, malletkat
Nicolas Sinković, electronic, tubular bells
Goran Gorše, vibrafon, vibekat, udaraljke
Gost: Darko Sedak Benčić, truba
 
Petak 12.7.
 
LADO
MI NOSIMO ZELEN VENČEC
 
Dirigent: BOJAN POGRMILOVIĆ
Umjetničko vodstvo: ANDRIJA IVANČAN
 
Program MI NOSIMO ZELEN VENČEC publici pruža uvid u bogatstvo i raznolikost hrvatskih tradicijskih instrumenata te posebice raznolikost vokalnih izraza u pojedinim folklornim zonama i njihovim užim područjima. Neke od skladbi koje će izvoditi: Drobne male lastavičke, Lepi Juro kres naložil, Došo, došo Juro je, Sončece je na zahodu, Letovanić i dr.
 
Subota 13.7.
 
2. MEĐUNARODNI SUSRET PUHAČKIH ORKESTARA
Sudjeluju orkestri iz Mađarske, Poljske, Češke, Italije, Slovenije i Hrvatske.
Domaćin 2. Međunarodnog susreta puhačkih orkestara u jedinstvenom ambijentu Ljetne pozornice Bundek je ZAGREBAČKI ORKESTAR ZET-a koji postoji od 1927. godine, a trenutačno broji 60 aktivnih glazbenika. U sklopu susreta očekuje se preko 300 sudionika.
 
Nedjelja 14.7. i Ponedjeljak 15.7.
 
Već nekoliko godina jazz koncerte na Bundeku preuzeli su mladi glazbenici - Jazz orkestar Međunarodne organizacije Glazbene mladeži i domaći ansambli koji su nastali slijedeći prvenstveno tradiciju jazz tečajeva koje je započeo Boško Petrović u Grožnjanu. To su ansambli u kojima zajedno sviraju učitelji i njihovi đaci, profesionalni glazbenici i talentirani amateri te djeluju pod pokroviteljstvom Hrvatske glazbene mladeži.Ove godine predstavljamo dva orkestra: LASSE LINDGREN BIG CONSTELLATION i FILOSOFIA.

Nedjelja 14.7.
 
LASSE LINDGREN BIG CONSTELLATION
Antonio Geček, Zvonimir Bajević, Valdemar Kušan, Marko Šolman, trube
Marin Ferketin, Luka Žužić, tromboni
Andreas Marinello, alt saksofon, flauta
Vojkan Jocić, Mario Bočić, tenor saksofoni
Mihael Gyoerek, bariton saksofon
Davor Dedić, klavir
Goran Rukavina, bas gitara
Bruno Domiter, bubnjevi
 
Ponedjeljak 15.7.
FILOSOFIA, jazz band
NUESTRA HISTORIA
 
Miron Hauser, trombonist, vokal, kompozitor, aranžer
Luka Žužić, klavirist, trombonist, kompozitor, aranžer
Sofija Široka, vodeći vokal, plesačica
Aleš Avbelj, basist, kompozitor, aranžer
Vid Uvšeničnik, perkusionist i vokal
Lazaro Amed Hierrezuelo, konge, vokal, violina
Darko Sedak-Benčić, trubač, vokal, kompozitor, aranžer
Milagros Hodelin, udaraljke
 
Utorak 16.7.
MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA - MONGOLIJA
BLAGDAN DREVNE I MODERNE GLAZBE MONGOLSKIH STEPA
 
Iako je ansambl baziran u Pekingu, članovi su Mongoli rođeni u travnatim prostranstvima unutarnje Mongolije, u stočarskim porodicama. Od rane mladosti učili su svirati frule sa svojim roditeljima i narodnim sviračima. Stigavši do dobi srednje škole, počeli su profesionalno učiti glazbu te postali članovi raznih orkestara i ansambala. Choor, ime njihovog ansambla stara je mongolska riječ koja znači prihvaćanje i razumijevanje glazbe. Tako kroz svoje ime, ansambl pronosi znanje i baštinu stare mongolske glazbe.
 
Srijeda 17.7.
ZVJEZDAN RUŽIĆ & NELI ADREEVA & NUŠA ZBOR, Bugarska
 
Bugarski tradicionalni napjevi obojani klavirom i mellotronom našeg najnagrađivanijeg pijanista i kompozitora mlađe generacije - Zvjezdana Ružića, kojemu će se ekskluzivno na pozornici pridružiti čuvena bugarska vokalistica, solistica Grammyjem nagrađenog zbora "Filip Kutev", Neli Andreeva te njezin djevojački zbor "Nusha".
 
Četvrtak 18.7.
TAMBURAŠKI ORKESTAR HRT-a
Dirigent: SINIŠA LEOPOLD
Solisti: BOJAN JAMBROŠIĆ i DANIJELA PINTARIĆ
 
KAJKAVSKI BISERI
Evo kako izgleda kad se spoji novo i staro, prošlo i buduće iz kajkavske glazbene baštine.
 
Petak 19.7.
ŽIGA I BANDISTI
STOGODIŠNJA MEĐIMURSKA PRIČA
U povodu stogodišnjice pripojenja Međimurja domovini
 
Mirko Švenda pod nadimkom Žiga bavi se glazbom od rane mladosti kao pjevač i svirač. Svirao je i u pratećem sastavu Tomislava Ivčića. Objavio je pet albuma u vlastitoj diskografskoj kući "Muraland-Švenda" te jedan za "Croatia Records". Od 2006. nastupa uz prateći sastav, koji se zove Žiga i Bandisti. Izvode tradicionalne međimurske pjesme u modernim obradama.

 

Aktualno