clanak False

Međunarodna konferencija EDEN - 10. - 13. lipnja

U Gradskoj upravi predstavljena Međunarodna konferencija EDEN 2014., koju organizira Zagrebačko sveučilište i Računarski centar SRCE.
05.06.2014.


U prostoru Gradske uprave, danas su predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišnog računarskog centra – SRCE i Grada Zagreba predstavili Međunarodnu konferenciju EDEN 2014. koja se, pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, održava od 10. do 13. lipnja. 

Uz zahvalu gradonačelniku i Gradu Zagrebu na potpori u organizaciji Konferencije, prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu Blaženka Divjak naglasila je dosadašnju kontinuiranu podršku Zagreba i resornog ministarstva koja je, između ostalog, osigurala Hrvatskoj i Zagrebu mjesto u Europi na području e-učenja i organizaciju ove najveće godišnje akademske konferencije koja se održava već 24 godine u europskim gradovima. U skladu s tim, Zagrebačko sveučilište danas ima preko 9.000 sveučilišnih e-kolegija, a e-učenje i sustavno promoviramo i razvijamo. 

O ovogodišnjoj temi Od obrazovanja do zapošljavanja i primjene ICT-a u radu, odnosno povezivanju e-učenja i zapošljavanja zbog lakšeg nalaženja posla i omogućavanja samozapošljavanja, raspravljat će i izlagati više od 400 sudionika iz cijelog svijeta, dodala je prorektorica Divjak, istaknuvši da je Sveučilišni računarski centar SRCE u Europi prepoznato i priznato na tom području. 

Naš računarski centar je zbog svojih postignuća u području e- učenja, te kao član mreže EDEN već niz godina, ovoga časa ravnopravni partner na ovom području, rekao je ravnatelj Zoran Bekić, podsjetivši da je SRCE započelo s radom prije 45 godina i da je već tada u svojim preliminarnim ciljevima imalo razvoj i primjenu informacijske tehnologije u školovanju. Drago mi je da smo dobili priliku biti suorganizatori ovako značajne međunarodne konferencije i da smo jedan od važnih čimbenika u razvoju informacijskih i komunikacijskih tehnologija. 

Ponosni smo što se Konferencija EDEN 2014. održava u našem gradu. To je ujedno i priznanje za Sveučilište, SRCE i Grad Zagreb, napomenuo je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić, a s druge strane, odraz gradske politike pružanja potpore razvoju obrazovanja, znanosti, tehnologije i realizaciji kvalitetnih projekata.


Gradske vijesti - 2014.