clanak False

Mapiranje potreba zajednice u sklopu projekta SuKultura

21.10.2019.
U sklopu projekta SuKultura kojemu je cilj  unaprijediti znanja i vještine sudionika iz umjetničkih organizacija, organizacija civilnog društva i ustanova u kulturi, koje će im omogućiti informirano i kvalificirano sudjelovanje u novoformiranom sudioničkom programskom tijelu za kulturu koje bi djelovalo u općini Novi Zagreb pri Kulturnom centru Travno i Centru za kulturu Novi Zagreb, provodi se  anketu koja ima za cilj saznati koje su potrebe lokalne zajednice - što Vam nedostaje u kulturnoj ponudi, što je dobro, a što bi se trebalo unaprijediti.
Partneri na projektu pozivaju  zainteresirane građane da svojim sudjelovanjem pomognu napraviti program koji odgovara na stvarne potrebe svoje publike i umjetničke zajednice.

Anketa o stanju i potrebama u kulturi na području Novog Zagreba provodi se kao dio projekta SuKultura koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i koji traje do listopada 2020.

Rezultati ankete trebali bi ukazati na potrebe građana za kulturno-društvenim sadržajima i događanjima, te na razinu informiranosti građana o načinu funkcioniranja kulturnih centara na području Novog Zagreba i o mogućnostima realizacije kulturnih programa.
Projektom SuKultura želimo razviti novi model sudioničkog upravljanja - neovisno programsko vijeće za kulturu koje bi djelovalo u općini Novi Zagreb pri Kulturnom centru Travno i Centru za kulturu Novi Zagreb. Cilj osnivanja Vijeća je ojačati civilno-javno partnerstvo te kroz njegovo djelovanje lakše i bolje prepoznati lokalne potrebe u kulturi što će dovesti do raznovrsnije ponude kulturnih sadržaja te sudjelovanja građana u kulturnom i društvenom životu lokalne zajednice.

Anketa je anonimna, a njezini rezultati pomoći će u definiranju kulturnih potreba građana na području Novog Zagreba i razvoju kulturnih programa sukladno istaknutim potrebama.

Anketu za građane možete pronaći ovdje.
Anketu za udruge možete pronaći ovdje.

Aktualno