clanak False

Maestro Kitajenko kod gradonačelnika Bandića

Uoči koncerata Zagrebačke fiharmonije što će se održati u Lisinskom, gradonačelnik primio uglednog maestra Dmitrija Kitajenka.
13.03.2014.


Uoči dvaju rasprodanih koncerata Zagrebačke fiharmonije što će se pod ravnanjem maestra Dmitrija Kitajenka održati 14. i 15. Ožujka u KD Vatroslava Lisinskog, gradonačelnik Milan Bandić primio je uglednog maestra ujedno i umjetničkog savjetnika Zagrebačke filharmonije, te člana Filharmonije Mirka Bocha. 

Zahvalivši maestru Kitajenku na dosadašnjoj uspješnoj suradnji, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što se suradnja nastavlja, ponajprije na zadovoljstvo svih ljubitelja glazbene umjetnosti, ali i na zadovoljstvo Grada i Zagrebačke filharmonije. 

Ponosni smo na Zagrebačku filharmoniju i na njene sjajne izvedbe, bilo u poznatim svjetskim dvoranama, bilo u hrvatskom hramu glazbe, dvorani Vatroslava Lisinskog – rekao je gradonačelnik, naglasivši da je uvjeren kako će sinergija kompetencije i timskog rada u budućnosti dati još jači polet 
Zagrebačkoj filharmoniji koja se po riječima maestra Kitajenka, s obzirom na kvalitetu izvedbe, može mjeriti s najpoznatijim svjetskim filharmonijama. 

Uz gradonačelnika Bandića sastanku su prisustvovali pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić i njegov zamjenik Tedi Lušetić.


Gradske vijesti - 2014.