clanak False

Lisinski ugošćuje legendarnog sir Andrása Schiffa i Orkestar doba prosvjetiteljstva

11.03.2019.
Samouvjeren i jedinstven, sir András Schiff tijekom dugogodišnje uspješne karijere postavio je nove standarde pijanističke tehnike. Umjetnik koji ništa ne prepušta slučaju uživa u svakoj noti maestralnih remek-djela, u Lisinski uskoro dolazi s prestižnim Orkestrom doba prosvjetiteljstva. Radi se o orkestru koji je osnovalo nekoliko ponajboljih britanskih umjetnika, specijaliziranih za muziciranje na autentičnim glazbalima.
 
Kako bi zagrebačka publika mogla uživati u najvišoj razini kvalitete, u Dvoranu će se samo za tu priliku za maestra Schiffa dopremiti poseban klavir iz 1856. godine. Radi se o izuzetno skupocjenom instrumentu iz ugledne radionice Juliusa Blüthnera koji je dio "velike četvorke" majstora izrade toga instrumenta. Ljepota i specifičnost zvuka bit će čujni u vrhunskom Brahmsovu Prvom koncertu za glasovir i orkestar u d-molu, u kojem će maestro Schiff virtuozno stvarati glazbenu čaroliju.
 
Radi se o kompleksnim produkcijskim zahtjevima koje Lisinski iz godine u godinu uspješno ispunjava kako bi i sadržajem i kvalitetom realizacije programa bio ukorak s najvećim i najpoznatijim svjetskim koncertnim dvoranama.
 
"Glazbu doživljavam i stvaram preko metafora i slika, ali ne volim to otkrivati publici. To je intiman doživljaj i jedna od velikih ljepota glazbe koju kao umjetnost svatko može doživjeti na svoj način", izjavio je maestro Schiff, poznat po živopisnim interpretacijama velikih skladatelja.
 
Ciklus Lisinski subotom nakon Joshue Bella, Daniila Trifonova, Kraljevskog Concertgebouw orkestra, Ivana Repušića i Ive Pogorelića ove sezone, 16. ožujka 2019., s ponosom će ugostiti sir Andrása Schiffa i Orkestar doba prosvjetiteljstva
 
Ulaznice po cijeni od 170/210/250 kn mogu se kupiti na blagajni Dvorane i online na www.lisinski.hr

Aktualno