clanak False

Kazalište Trešnja priprema predstavu “Maša i klaun“

25.04.2019.
Prema popularnom serijalu priča o djevojčici Maši, spisateljice Sanje Pilić, kazalište Trešnja priprema predstavu Maša i klaun u režiji Morane Dolenc. Predstava, kao i sama priča, posveta je svoj hrabroj bolesnoj djeci i hrabrim Crvenim nosovima koji na bolničkim odjelima pomažu djeci tako što im donose osmijeh i radost, a premijerno će se izvesti 3. svibnja 2019.

Redateljica Morana Dolenc i autorica dramatizacije i teksta, Anja Pletikosa, predstavu najavljuju kao priču o dvije djevojčice koje su svojom posebnošću prkosile običnom životu. „Velika je odgovornost, ali i veselje, raditi za najmlađu publiku. Ova važna i ozbiljna tema vodi djecu u svijet mašte, kreativnosti i empatije; u svijet klaunova doktora. Glavni glumac naše predstave je Problem koji hrabro odluči staviti  najmanju masku na svijetu - crveni nos. U tom svijetu ranjivost postaje vrlina, a brige se rješavaju vedrim smijehom“, istaknula je  redateljica Morana Dolenc.

U središtu priče je osmogodišnja Maša, radoznala, vesela i razigrana djevojčica koja u ambulanti svoga doktora saznaje da se u bolnicama, osim starih i bolesnih, kriju i neke druge zvjerke. Druga hrabra djeca i Crveni nosovi, klaunovidoktori koji bodre male bolesnike.
„Oduševio nas je poziv iz kazališta Trešnja i vijest o dramatizaciji priče Maša i klaun. Vjerujem kako će svi gledatelji uživati u pozitivnim i ohrabrujućim porukama koje predstava donosi  na vrlo humorističan način. Posebno nas raduje što će moći doživjeti  klaunovsku umjetnost, pomoću koje donosimo osmijehe i radost djeci na liječenju u bolnicama diljem Hrvatske. Zahvalni smo cijelom timu koji je predano, cjelovito i s puno ljubavi radio na pripremi  ove predstave“, rekao je Nikola Dabac, umjetnički direktor Crvenih nosova klaunovadoktora.

Lik Maše tumači Vini Jurčić, u ulozi Irine je Tena Jeić Gajski, doktora glumi Krunoslav Klabučar, a klaunove Aleksandra Naumov, Hrvoje Barišić i Matija Čigir. Scenografiju je osmislila Irena Kraljić, kostime Tea Bašić Erceg, a autorice glazbe su Anita Valo i Meri Jaman iz glazbenog sastava Meritas. Asistentica redateljici, ujedno glumica i klaunesa Crvenih nosova, je Lidija Kraljić, a rasvjetu je oblikovala Vesna Kolarec.

Predstava Maša i klaun koja nas, velike i male, uči da stvari nisu uvijek onakve kakvima se čini i da je u životu važno i smijati se i plakati na rasporedu je u Trešnji 4., 5., 11. i 12. svibnja, te je namijenjena djeci starijoj od tri godine.

Aktualno